mam problem z którym nie mogę w żaden sposób poradzić, wgrałem trail Lightroom 4.4 ale w żadem sposób nie mogę uruchomić spolszenia które wgrywał albo nie działaja albo program nie działa - czy mogę liczyć na pomoc.
mam problem z którym nie mogę w żaden sposób poradzić, wgrałem trail Lightroom 4.4 ale w żadem sposób nie mogę uruchomić spolszenia które wgrywał albo nie działaja albo program nie działa - czy mogę liczyć na pomoc.
Spolszczenie do LR jest nieoficjalne, więc może nie działać poprawnie.
5D mkII, 6D, Canon 24-70mm f2.8, 50mm f1.4, 85mm f1.8, Tamron 70-200mm f2.8 VC, Sigma 35mm f/1.4
A jaka masz wersję spolszczenia ? Jak masz spolszczenie np. wersję 5.o to spolszczenie się dobrze wgra do LR 5.0 ale jak masz np. wersję LR 5.7 to musisz podczas instalacji podać katalog dla tej wersji czyli - "C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom 5.7" a jak nie podasz to spolszczenie wgra się do "C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom 5.0"
Jest jakiś sposób na przywrócenie "normalnego" importu zdjęć w LR 6.2.1?...bo to "gimbazowo-ajfonowe" qui-pro-quo, które sprezentowano w ostatnim updejcie...jest ekhme lekko niestrawne.
Pozdr,
Koala
A mi pasuje, jest nawet sprawniej i szybciej :-)
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Powrót jest. Trzeba odinstalować Lightrooma 6.2.1 (nie róbcie tego jeśli nie macie pewności, że macie klucz aktywacyjny do 6.0), następnie pobrać ze strony adobe wersję 6.0, uwierzytelnić ją kluczem (jeśli nie zapisaliście go sobie, znajdziecie go po zalogowaniu na swoje konto w adobe. Następnie pobierzcie update do 6.1. Ostatnia aktualizacja (6.2) na wielu komputerach i pod osx, i windowsami nie działa prawidłowo lub nie działa wcale. Na zachodnich forach (np. tu: Adobe issues Lightroom 6.2 apology and update: Digital Photography Review) jest burza, osobiście przepraszał za to nawet jakiś ważniak z adobe. Dlatego sugeruję, by nie instalować tego update'u do czasu rozwiązania problemu przez adobe. U mnie aktualizacja do 6.2.1 pod osx nie pomogła. Posłuchałem podpowiedzi dobrych ludzi z forum adobe, wróciłem do 6.1 i znów cieszę się możliwością korzystania z Lr, czego i Wam życzę. Oczywiście nie zapomnijcie o archiwizacji, żeby coś nie zniknęło;-) Ja zrobiłem wszystko bez problemu
Nie porafię znaleść sposobu na zakup uaktualnienia z LR5 do LR6 ale bez CC ,wszędzie wciskają CC.
Ernest Hemingway i Irvin Penn:
Hemingway: Wspaniałe zdjęcia. Jakiego aparatu używasz?
Penn: Wspaniała historia. Jakiej maszyny do pisania używasz?
[QUOTE=pezetwpr;1297521.....i znów cieszę się możliwością korzystania z Lr, czego i Wam życzę. Oczywiście nie zapomnijcie o archiwizacji, żeby coś nie zniknęło;-) Ja zrobiłem wszystko bez problemu[/QUOTE]
Jeżeli czas stracony na to odinstalowowywowanie i instalowanie nie jest problemem, to nie ma problemu
Najlepiej zaprenumerować CC, wtedy każda niedowarzona updatę ma się natychmiast, czy się chce czy nie i nie trzeba kombinować.![]()
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.