Spolszczenie działa z każdą wersją 5.
Zarejestrowałem program i spolszczenie działa na wersji 5.6. Na trialu nie działało.
Yow, zarejestrowałam się niedawno, choć czytam Was od jakiegoś czasu. Swoją lustrzankę Canona mam od roku. Do tej pory głównie starałam się ćwiczyć rękę i oko podczas robienia zdjęć. Teraz chciałabym kupić swój pierwszy program do obróbki.
Przetestowałam wersję trialową Lihgtroom 5 i chciałabym kupić pełne wydanie Lr5. Obejrzałam kilka aukcji na Allegro i okazuje się, że sporo jest ofert 'Adobe Lightroom 5 + Premiere Elements 12', które jest dodawane do Canona 6D i 5DMk3... Cena kusi, pytanie tylko czy przez głupotę nie zapłacę dwa razy...
Jak jest z legalnością takiego oprogramowania, nawet jeśli sprzedawca wystawia fakturę Vat, skoro na opakowanie jest wyraźnie napisane 'not to be sold separately'?
Faktura VAT (najogólniej sprzedawca płaci podatek w Polsce z prowadzenia działalności np. handlowej) a firma Adobe i legalność używania LR to dwie różne bajki.
Produkty Adobe legalne najlepiej kupować ze strony Adobe Polska
https://www.adobe.com/pl/products/ph...lightroom.html
jp
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 22-08-2014 o 06:56
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
MAm pytanie z innej beczki. Robiłem imprezkę na dwa aparaty i.... , w domu okazało się, że jeden w stosunku do drugiego ma ustawioną godzinę o ok +1h. Czy można jakoś hurtem zaktualizować datę wykonania w jednych plikach, czy może chociaż ręcznie je jakoś poukładać po kolei w LR lub innym programie? Chodzi mi najprościej o ułożenie zdjęć wg czasu zrobienia. Teraz mam lekki bajzel i nie wiem jak sobie z tym poradzić.
FastStone Image Viewer - otwierasz w programie folder ze zdjęciami, ctrl A, następnie Narzędzia - zmień znacznik czasu wybranych obrazów - ustawiasz potrzebną wartość zmiany i zastosuj do wybranych plików. Działa na jpg
Ostatnio edytowane przez darkon ; 22-08-2014 o 13:35
Ostatnio edytowane przez Seb.S ; 23-08-2014 o 23:02
Może i jest nielegalne, tylko jak by to miało Adobe udowodnić, że nie został on zakupiony w zestawie z aparatem.![]()
|6D|60D|S 14 2.8|S A35 1.4|C70-200 L4|C50 1.8|C85 1.8|430EX|
andrzeswierc.pl