Witam,
Mam pytanie, jak sprawdzę przebieg w Canonie 500D? Pobrałem program EOS. INFO, ale nie mogę przeciągnąć do niego zdjęcia, a nie bardzo znam się na j. Angielskim. Proszę o pomoc.
Witam,
Mam pytanie, jak sprawdzę przebieg w Canonie 500D? Pobrałem program EOS. INFO, ale nie mogę przeciągnąć do niego zdjęcia, a nie bardzo znam się na j. Angielskim. Proszę o pomoc.
Zdjęcie chcesz przeciągać? A po co? Aparat podpinasz przez usb. przebieg 500d site:www.canon-board.info - Szukaj w Google
Jeśli jakimś niefartem eosinfo nie zadziała: odpal MAGIC LATERN pl:install [Magic Lantern wiki] w przedostatniej zakładce masz podany przebieg.
Ostatnio edytowane przez kosdkp ; 21-03-2013 o 15:36
Ostatnio edytowane przez Mateusz. ; 21-03-2013 o 15:40
Tak.
EOS 500D pobierasz wersję dla Swojego systemu.
Jeśli windows, aby zainstalowac eos utylity musisz otworzyć wpis w rejestrze
Uruchom>regedit >
System 32 bit HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Canon\EOS Utility
System 64 bt HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Canon\EOS Utility
Sprawdzone działa: win 7 32 i 64 bit.
Niestety, ale dalej mam jakieś problemy, bo nie chce mi się zainstalować program. Wyskakują błędy i są niezgłodności z windowsem mimo, że zaznaczyłem swoją wersje. Gdybym wrzucił zdjęcie na hosting mógłby ktoś sprawdzić u siebie programem?
ML pokazuje wszystko z podziałem na zwykłe i klapnięcia LV.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Też nie umiałem skorzystać z Eosinfo czy jak to się nazywa. Zainstalowałem Magic Lantern, to coś jak zhakowany system operacyjny w smartfonie, daje więcej opcji niz producent a przy okazji wyświetla przebieg migawki. Spróbuj, to nic nie kosztuje.
A na co gwarancja w 500D?