Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Duży problem z uszkodzonym plikiem video

Domyślnie Duży problem z uszkodzonym plikiem video

Witam wszystkich !

Mam ogromny problem z danymi zapisanymi podczas filmowania 60D. Niestety w czasie filmowania wyjąłem baterią nie wyłączając przycisku nagrywania. Skutek jest taki że jeden plik na karcie zamiast rozszerzenia .mov ma rozszerzenie .dat i chyba w dodatku jest uszkodzony bo żaden z przeze mnie używanych programów nie chce go otworzyć (łącznie z VLC playerem). Przekopałem chyba cały internet ale nie znalazłem żadnej sensownego rozwiązana problemu. Jednynie na stronie: Video Repair Tool mogłem przekonać się że jednak z plikiem coś da się zrobić. Czy ktoś miał juz podobny problem i czy wiecie może co począć w takiej sytuacji ? Uszkodzony plik to pierwszy taniec młodych więc raczej ważna sprawa Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc !

pzdr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Duży problem z .dat

Napewno na forum inofrmatyków prędzej rozwiążą problem aby odzyskać częściowo dane z niepełnego pliku mov. Wiem, ze .avi da się odtawrzać jako nie pełne pliki ale czy .mov.
    Sorry, ale nie mogę się powstrzymać. Jak można zmieniać baterię podczas pierwszego tańca? Poszedłes na zlecenie z rozładowaną baterią czy jak?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Duży problem z uszkodzonym plikiem video

A czy rozmiar tego pliku wskazuje, że jakieś dane video się tam zapisały?

Przy okazji zmieniłem tytuł, bo z tego co było nijak nie wynikało z czym masz problem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

tak dane w nim są. plik zajmuje 1,46 gb.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Próbowałeś rożnych rozszerzeń?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

chyba wszystkich mozliwych

może zrób kopię danych i potraktuj kartę programem do odzyskiwania danych.
    G6; 50D C50 mm/1.8,C15-85

też próbowałem - bez skutku...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Kiedyś uszkodzony w podobny sposób plik *.mov (choć z zupełnie innego typu urządzenia) udało mi się naprawić za pomocą programu HD Video Repair Utility. Spróbuj może ściągnąć wersję demo z Internetu by zobaczyć, czy poradzi ona sobie z Twoim przypadkiem. Jeśli by się nie dało załadować tam pliku z rozszerzeniem *.dat, to spróbuj ręcznie zmienić na *.mov i wtedy spróbować raz jeszcze. Powodzenia.

Początki nałogu

Witam,

Poszukałem trochę w googlach i znalazłem coś takiego (w pierwszym jest podobny problem do Twojego):
    CANON t3i video is a .dat file.. - Canon Digital Photography Forums
    Corrupt DAT File Video at Repair Software Informer
    The DV Show: Rescue Corrupt Video with these Tools

Spróbuj podanych programów, ale uważaj - to programy często z niepewnego źródła i mogą być zawirusowane lub zawierać trojany lub keyloggery... - instalujesz na własną odpowiedzialność i KONIECZNIE sprawdź ich dobrym antywirusem ... (ja ich NIE próbowałem i nie instalowałem na własnym dysku czy komputerze - spróbuj może na wirtualnym komputerze lub 'sandbox-ie' [w 'chronionym' środowisku]).

Pozdrawiam, Alex

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów