Co sądzicie i kiedy odpowiedź Canona. Bardzo interesująca puszka.
Nikon D7100 announcement | Nikon Rumors
P.S prośba o przyniesienie do działu: Sprzęt fotograficzny innych firm.Dzięki i sorki za pomyłkę
Co sądzicie i kiedy odpowiedź Canona. Bardzo interesująca puszka.
Nikon D7100 announcement | Nikon Rumors
P.S prośba o przyniesienie do działu: Sprzęt fotograficzny innych firm.Dzięki i sorki za pomyłkę
Ostatnio edytowane przez Gregolius ; 21-02-2013 o 08:33
CANON Laik
no to się doczekaliśmy. AF z d300s może być nieźle
Nikon Europe B.V.
Jeśli nie wystąpi problem z AF to zapewne będzie to bardzo udana konstrukcja. Ciekawe kto wykonał sensor i co sobą zaprezentuje![]()
CANON Laik
no wlasnie znajac Nikona ogolnie zastanawiam sie co spartoliliw sensie, ze ladnie wyglada w folderze, ale w praktyce nic nie wynika.
no i w kontekscie ostatnich wyczynow Nikona ciekawi mnie jaki babok konstrukcyjny w tym siedzi. gumy sa passe, z AF mogli juz dojsc do ladu, chlapaniem na matryce pewnie tez... ciekaw jestem co tym razem sie "wypsknie"
odpowiadam na pytanie 1: Sony. tzn. Nikon sam, ale tak naprawde to Sony
odpowiadam na pytanie 2: gorszy niz taki 5200 nie bedzie. a tamten jest super. o to akurat obaw bym nie mial, to Sonikony maja lepsze niz Canon.
Jak nie będzie problemu z AF to będzie się syfiła matryca. W ostateczności - będzie pluł olejem. Każdemu wedle potrzeb ;-)
A tak na poważnie - miejmy nadzieję, że i Canon weźmie się do roboty. 6D już było "pierwszą jaskółką". Teraz czas na kropa.
Brakuje mikroregulacji obiektywu to chyba nienajlepsza wiadomość.
CANON Laik
Problem z af nie będzie bo to sprawdzony układ z d300/d300s
http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...
rok 2013 sponsoruje cyferka 7 i literka M
z tym ze, nieodmiennie, nie spodziewam sie cudow ze strony Canona, a wylacznie zwyklej ewolucji (wiecej pikseli, wiecej fps-ow, wiecej punktow AF, wiecej...).
no, moze jakby Me mial normalne wymiary, albo Canon sie szarpnal z Rebelem pod EF-M (taki bardzo plastikowy, ale jednak normalnie leacy w rece 1200D), to bym
mial cos, co by mnie korcilo, bo EF-M 22/2 juz jest bardzo kuszacy...