Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Problem z drukowaniem epson P50

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie Problem z drukowaniem epson P50

Dzisiaj otrzymałem nową drukarkę epson P50. Uruchomiłem wszystko zgodnie z instrukcją, zainstalowałem najnowszy sterownik 6.62 (do win7 64-bit). Zrobiłem test drukowania i przeprowadziłem czyszczenie głowic i mam problem z wydrukiem zdjęć. Uruchamiam drukowanie (obojętnie w jakim formacie) pojawia się status wydruk complete, drukarka drukuje pasek ze zdjęcia szer. ok. 2-3 cm i wyrzuca papier.
    Drukarka pokazuje tusze jako oryginalne epson i już nie wiem co robić ?
    Może ktoś z użytkowników miał taki problem ?
    Liczę na pomoc . Pozdrawiam.

Domyślnie Odp: Problem z drukowaniem epson P50

spróbuj odinstalować stery, i jeszcze raz zainstalować ale z płytki z tego co wiem jest tam wersja 6.0. Mam taką samą drukarkę i zdarzało mi się, że po zainstalowaniu sterów szalała, ale jak odinstalowałem i ponownie zainstalowałem jest oki. Tak na marginesie zastanów się nad zmianą zasilania drukarki w system ciss. W swojej przetestowałem to i pracuje na tuszach od drukarki Epson L800 i jest wszystko oki.
    Pozdrawiam

Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez Tyrus Zobacz posta
    spróbuj odinstalować stery, i jeszcze raz zainstalować ale z płytki z tego co wiem jest tam wersja 6.0. Mam taką samą drukarkę i zdarzało mi się, że po zainstalowaniu sterów szalała, ale jak odinstalowałem i ponownie zainstalowałem jest oki. Tak na marginesie zastanów się nad zmianą zasilania drukarki w system ciss. W swojej przetestowałem to i pracuje na tuszach od drukarki Epson L800 i jest wszystko oki.
    Pozdrawiam
    Dzięki za opdowiedź ,
    na początku wgrałem stery z płytki (ver.6.61) nie chodziło, poszukałem w necie nowszej wersji (6.62 pod win-7, 64 bit.) również tak samo się zachowywała i w końcu odesłałem do sprzedawcy-sprawdzą, jak coś nie tak z drukarką to wymienią na nową albo zwrot kasy.
    Ponieważ dużo nie drukuję kupiłem tzw. wieczne kartridże (do uzupełniania tuszu strzykawką). Z tego co się dowiedziałem to L800 jest niczym innym jak P50+CISS .

Bywalec Awatar simon83
    Miasto
    Września

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Z tego co się dowiedziałem to L800 jest niczym innym jak P50+CISS .
    Z tą różnicą, że w specyfikacji L800 nie ma słowa o tym, że używane przez nią tusze to Claria. W praktyce nikt chyba większych różnic nie zauważył.
    Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
    Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Miasto
    Legnica

Witam ponownie,
    drukarka wróciła ta sama i wg sprzedawcy u niego jest wszystko ok (załączył wydruk). Ponownie zainstalowałem sterowniki i sprawdziłem wydruk strony testowej windows 7 i jest ok. A zdjęcia drukuje dalej tylko kilka cm, bez względu na ustawienia parametrów. Chyba tu musi być inny problem :sad: np. z pamięcią jaką ładuje zdjęcie do systemu ? Gdzie to sprawdzić ? Mam w sumie nowy sprzęt (2012) i wcześniej z ip 4200 nie było takich problemów.
    Może ktoś pomoże ?

Początki nałogu Awatar Juriko

Jeśli można w tej drukarce, to wydrukuj coś bez pośrednictwa komputera.

Miasto
    Legnica

Problem jest z win 7 64-bit :-(, pod win XP śmiga . Drukuje również tekst pod win7 bez problemu natomiast zdjęcia już nie :sad:. To wygląda tak jakby całe zdjęcie (bez względu na wielkość, nawet 100 kB) nie był w stanie załadować.
    Epson P50 nie ma portu na karty.

Miasto
    Legnica

Uzupełniam jeszcze tylko, że stara drukarka ip4200 również bez problemu śmiga z win 7 -64 bit.

Mam dokładnie tę drukarkę + CISS, drukarka jako sieciowa dla 3 kompów z win 7 64bit, żadnych problemów, drukuje wszystko od a do z.
    Może podłącz pod inny komp z 7-64 i wtedy będzie można któreś z urządzeń wyeliminować jako to z usterką.
    Ostatnio edytowane przez ArtMoon ; 24-01-2013 o 00:22

Początki nałogu Awatar Juriko

Próbowałeś podłączyć drukarkę pod inny port USB?
    Warto też sprawdzić czy w Menedżerze urządzeń w zarządzaniu energią Głównego koncentratora USB jest odhaczona opcja umożliwiająca wyłączanie urządzenia w celu oszczędzania energii.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów