Witam
Przymierzam się do zakupu 5D mkII (w tej chwili używam 5D "clasic") i po odrobinie zabawy ze zdjęciami zrobionymi podczas "przymiarek" sprzętem kolegi okazało się, że mój już prawie 4-letni VAIO (C2 duo 2,2ghz 4 Gb ramu) dosyć kiepsko radzi sobie z tej wielkości rawami, praca w LR 4.2 jest delikatnie rzecz ujmując mało sprawna, tak więc zacząłem się przymierzać do zakupu nowego komputera, początkowo myślałem nad stacjonarnym opartym o i7 z serii 3770 i 16 GB ramu do tego monitor Dell u2411hm, zostawiłbym wtedy laptopa, ale w pewnym momencie wpadłem na allegro na takie cos:
DELL VOSTRO 3560 i7 QUAD 1920x1080 8GB HD7670 3YGW (2920162304) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Czy waszym zdaniem byłbym to dobry zakup wyszło by mnie to taniej bo mógłbym sprzedać starego laptopa a późniejszym okresie dokupiłbym monitor dell U2711hm ewentualnie U2713hm. Może macie jakieś inne propozycje? Podstawowy warunek to rozdzielczość matrycy min 1600x900 no i wydajność (sam niczego w podobnej konfiguracji i cenie nie znalazłem) budżet to tak jak napisałem 3 tyś zł
z góry dziękuję za pomoc.