Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Akumulatorki GP - 2700 mAh bubel totalny.

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie Akumulatorki GP - 2700 mAh bubel totalny.

Zakupiłem akumulatorki GP - 2700 mAh /blister-4 szt. + 2 szt. gratis/, które nie wykazują zadeklarowanych parametrów.
    Być może nie zwrócił bym uwagi na ten fakt, gdyby 3 szt. po wyjęciu z blistra /sprawdzone testerem do baterii i akumulatorków/ nie były całkowicie rozładowane. Tylko 1 szt. była naładowana.
    Wykonałem prawidłowe ładowanie ładowarką mikroprocesorową typu TechnoLine BC700, prądem 200mA, a następnie wykonałem test pojemności, którego wyniki są porażające:
    - 1013 mAh
    - 815 mAh
    - 1180 mAh
    - 1284 mAh
    Dołączone dodatkowo gratisy, 2 szt. GP ReCyko o pojemności 2050 mAh są w porządku, i po wykonaniu testu
    mają 1977 i 1979 mAh.
    Gdyby zakup nie był wykonany w znanej sieci sklepów MediaExpert, przypuszczałbym, że są to tzw. podróby.
    Mogę się domyślać, że są pakowane, nie w pełni sprawne akumulatorki w blistry /plus 2 szt. gratisy GP ReCyko/ i sprzedawane po bardzo atrakcyjnej cenie 69.99 zł. Bo jak inaczej wytłumaczyć fakt, że chcąc kupić takie same akumulatorki pakowane po 2 szt. trzeba by przeznaczyć kwotę 80 zł za 4 szt. bez tych dwóch dodatkowych za free.
    Żyjemy w takich czasach, że do nikogo i niczego nie można mieć zaufania. Zaufanie jest dobre, ale sprawdzanie jeszcze lepsze.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie Odp: Akumulatorki GP - 2700 mAh bubel totalny.

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Mogę się domyślać, że są pakowane, nie w pełni sprawne akumulatorki w blistry /plus 2 szt. gratisy GP ReCyko/ i sprzedawane po bardzo atrakcyjnej cenie 69.99 zł. Bo jak inaczej wytłumaczyć fakt, że chcąc kupić takie same akumulatorki pakowane po 2 szt. trzeba by przeznaczyć kwotę 80 zł za 4 szt. bez tych dwóch dodatkowych za free.
    Żyjemy w takich czasach, że do nikogo i niczego nie można mieć zaufania. Zaufanie jest dobre, ale sprawdzanie jeszcze lepsze.
    Kolego, za 70 PLN kupiłbyś lepiej i więcej.
    Sprawdzony, bardzo porządny sprzedawca sprzedaje jedyne akumulatorki, które sa czegokolwiek warte na rynku, czyli Sanyo Eneloop, po 28 złotych, za 4 szt., bez promocji LINK do aukcji na Allegro
    Podejdź do tego tak, właśnie zapłaciłeś 70 pln za lekcję, gdzie i czego nie kupować.
    I nie patrz na deklarowaną pojemność. 2700 mAh to one mają mieć, żebyś uwierzył i kupił. A nie, żeby rzeczywiście miały.
    Akumulatorki mają mieć 2 podstawowe cechy:
    - długo trzymać w trybie spoczynku
    - być niezawodne
    To znaczy, że jak naładujesz akumulatorek i włożysz go do np. lampy za miesiąc, to ma w nim być co najmniej 90% ładunku. Takie są Eneloopy, które po roku potrafia nadal trzymać 80%.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 08-11-2012 o 11:22
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Zakupiłem akumulatorki GP - 2700 mAh /blister-4 szt. + 2 szt. gratis/, które nie wykazują zadeklarowanych parametrów.
    Akumulatorki GP to jedne z najgorszych "markowych" dostępnych na rynku :-). Ja kiedyś dwa razy kupiłem GP i ten drugi był ostatnim. Za pierwszym razem był to zestaw 4 szt. AA z "profesjonalną" szybką ładowarką za, uwaga, prawie 250 PLN/ komplet :-). Działało to wszystko w miarę dobrze kilka miesięcy. Potem zaczęły się problemy z ładowaniem, migające diody w ładowarce sygnalizujące błąd aku, itp, itd... Drugi raz kupiłem GP z naiwną nadzieją, że tamte były pechowe. Niestety okazało się że pechowe są... wszystkie GP ;-).
    Pozdrawiam
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Kolego, za 70 PLN kupiłbyś lepiej i więcej.
    Sprawdzony, bardzo porządny sprzedawca sprzedaje jedyne akumulatorki, które sa czegokolwiek warte na rynku, czyli Sanyo Eneloop, po 28 złotych, za 4 szt., bez promocji LINK do aukcji na Allegro
    Podejdź do tego tak, właśnie zapłaciłeś 70 pln za lekcję, gdzie i czego nie kupować.
    I nie patrz na deklarowaną pojemność. 2700 mAh to one mają mieć, żebyś uwierzył i kupił. A nie, żeby rzeczywiście miały.
    Akumulatorki mają mieć 2 podstawowe cechy:
    - długo trzymać w trybie spoczynku
    - być niezawodne
    To znaczy, że jak naładujesz akumulatorek i włożysz go do np. lampy za miesiąc, to ma w nim być co najmniej 90% ładunku. Takie są Eneloopy, które po roku potrafia nadal trzymać 80%.
    Te 70 zł. to jeszcze nie stracone. Reklamuję te buble u sprzedawcy na niezgodność towaru z umową.
    Potwierdzam, że wymienione przez Ciebie Sanyo Eneloopy są doskonałe, ponieważ posiadam takie.
    Dwa gratisy GP ReCyko, to odpowiednik Sanyo Eneloop, ale być może gorszy, ponieważ jak widać "na załączonym obrazku" produkty firmy GP to badziew nastajaszczy .

Coś już napisał Awatar sebol1204

A wiecie jakie aku mogę wam polecic? Może to troche dziwne ale tronic z lidla, znajomy kupił 2 paczki i bardzo zachwalał więc postanowiłem kupić paczkę. Okazało się że pojemność którą podaje producent sie zgadza i co ciekawe lampa ładuje się może 0,5 sekundy dłużej niż na eneloopach, po jednym naładowaniu można naprawde sporo pobłyskać (2500mah) i co śmieszne za 4 sztuki zapłaciłem 15zł :O Ładowanie dużym prądem? Bez problemu. Nie wiem jak u nich z samorozładowywaniem ale jako zapasówki czy coś można brać śmiało.

Oczywiście jak chcesz coś naprawde niezawodnego to tylko eneloopy, lepszych aku nie znajdziesz a i na allegro nie są drogie.
    2 amatorskie puszki, 2 i pół słoika i jakieś badziewia do zabawy światłem
    Galeria na CB
    Blog

Pełne uzależnienie

Panie, kup Pan Eneloopy. Zostaną na dłuuuugo.

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Coz, jak tez jakis czas temu kupilem rzeczone aku i mam calkiem odmienne zdanie - zanabylem kilkanascie szt i po sprawdzeniu pojemnosci najmniejsza to ok 2500mAh ale i byly tez takie ktore wskazywaly 2800mAh co bylo duzym zaskoczeniem Srednia wyszla wiec ok 2700 Moze na jakies wadliwe trafiles?

Bywalec Awatar McMelassa
    Miasto
    Chodzież

Z GP bywa różnie. Mam na serwisie jeszcze kilka starych które bez problemu działają - używamy ich do testowania sprzętu lub do zasilania telefonów, myszek etc. Niestety sam kiedyś zakupiłem 8 szt. Po około 0,5 roku zostały chyba trzy które do czegoś się nadawały - reszta do utylizacji.
    Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

[QUOTE=sebol1204;1121940]A wiecie jakie aku mogę wam polecic? Może to troche dziwne ale tronic z lidla, znajomy kupił 2 paczki i bardzo zachwalał więc postanowiłem kupić paczkę. Okazało się że pojemność którą podaje producent sie zgadza i co ciekawe lampa ładuje się może 0,5 sekundy dłużej niż na eneloopach, po jednym naładowaniu można naprawde sporo pobłyskać (2500mah) i co śmieszne za 4 sztuki zapłaciłem 15zł :O Ładowanie dużym prądem? Bez problemu. Nie wiem jak u nich z samorozładowywaniem ale jako zapasówki czy coś można brać śmiało.

Tronic z lidla ? Miałem ... kupione awaryjne , spadek pojemności już po kilku ładowaniach 40% po kilkudziesięciu 80% ...

zdecydowanie nie warto ! Odkąd kupiłem eneloopy , z innych nie korzystam !

Bywalec Awatar Saapcio
    Miasto
    Otwock

Od kilku lat w 580-ce mam te same GP 2700.
    Były również i inne akumulatorki w użyciu, ale... wykruszyły się.
    Wczoraj dokupiłem 4 kolejne (GP 2700) w miejsce tych się wykruszających.
    Promocji nie było. Zobaczymy.
    ....C50E....C40D

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów