Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: error 99 i listki migawki

Exclamation error 99 i listki migawki

witam, wczoraj podczas robienia zdjęć nagle pojawił mi sie err 99, nigdy nie miałam problemów z tym błędem. zrobiłam tak jak kazali ale nadal nici. czytałam już chyba wszystkie fora i nie znalazłam podobnego problemu. mój jest dokładnie taki sam jak na filmiku EOS 450D defekt (Err 99) - YouTube . byłam dzisiaj u dwóch panów, którzy zajmują sie fotografią ale oni sami nie wiedzą jak to naprawić- tylko żytnia. może ktoś z was miał podobny problem? co dalej robić czy zostaje tylko serwis? pozdrawiam Ewka

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: error 99 i listki migawki

Naprawa może być droższa niż wartość aparatu po naprawie.

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Znajdź jakiś mały, prywatny serwis aparatów cyfrowych. Na pewno będą mogli Ci pomóc lub skierują do kompetentnej osoby.

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Witam.Wczoraj w moim canon 1 D m k II pojawił się error 99 i przy próbie zrobienia zdjęcia aparat zaczął zgrzytać.Doszedłem do wniosku że padło któreś koło zębate do podnoszenia lustra.Ale wcześniej zmieniłem akumulator na naładowany i dalej to samo. Ciekawość to pierwszy stopień do piekła no i nie wytrzymałem.Pomalutku rozkręciłem aparacik i miałem rację padło pośrednie podwójne koło zębate które , przenosi napęd z koła silniczka dalej.Pół dnia siedziałem na telefonie aby gdzieś kupić taki trybik ale każdy tylko proszę aparat przysłać do nas to naprawimy.Jak mówię że rozebrany to nie bo musi być skręcony . No co za upiory, aparat ciut technicznie trudniejszy od cepa jak się znam to nie mogę sobie go sam naprawić bo części trzymane są pod ścisłą kontrolą.Może ktoś może mi wskazać gdzie mogę kupić uszkodzony tryb(koło zębate) lub cały mechanizm.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez 5ewulk Zobacz posta
    witam, wczoraj podczas robienia zdjęć nagle pojawił mi sie err 99, nigdy nie miałam problemów z tym błędem. zrobiłam tak jak kazali ale nadal nici. czytałam już chyba wszystkie fora i nie znalazłam podobnego problemu. mój jest dokładnie taki sam jak na filmiku EOS 450D defekt (Err 99) - YouTube . byłam dzisiaj u dwóch panów, którzy zajmują sie fotografią ale oni sami nie wiedzą jak to naprawić- tylko żytnia. może ktoś z was miał podobny problem? co dalej robić czy zostaje tylko serwis? pozdrawiam Ewka
    Masz padniętą migawkę tylko serwis aparatów -Współczuję ,wydatki

Cytat Zamieszczone przez 5ewulk Zobacz posta
    Uszkodzona migawka, z tym że nie zawsze zachodzi konieczność wymiany całej migawki, akurat do 450D dostępne są same lamele które często są powodem błędu err99.

Cytat Zamieszczone przez szunaj60 Zobacz posta
    Witam.Wczoraj w moim canon 1 D m k II pojawił się error 99 i przy próbie zrobienia zdjęcia aparat zaczął zgrzytać.Doszedłem do wniosku że padło któreś koło zębate do podnoszenia lustra.Ale wcześniej zmieniłem akumulator na naładowany i dalej to samo. Ciekawość to pierwszy stopień do piekła no i nie wytrzymałem.Pomalutku rozkręciłem aparacik i miałem rację padło pośrednie podwójne koło zębate które , przenosi napęd z koła silniczka dalej.Pół dnia siedziałem na telefonie aby gdzieś kupić taki trybik ale każdy tylko proszę aparat przysłać do nas to naprawimy.Jak mówię że rozebrany to nie bo musi być skręcony . No co za upiory, aparat ciut technicznie trudniejszy od cepa jak się znam to nie mogę sobie go sam naprawić bo części trzymane są pod ścisłą kontrolą.Może ktoś może mi wskazać gdzie mogę kupić uszkodzony tryb(koło zębate) lub cały mechanizm.

Czy mógłbyś zamieścić zdjęcie potrzebnej zębatki lub wysłać e-mailem, może pomogę.

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Zdjęcie uszkodzonego trybu

Ostatnio edytowane przez szunaj60 ; 08-11-2012 o 11:08

Niestety zdjęć nie widzę.

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Zdjęcia jeszcze raz

Ostatnio edytowane przez szunaj60 ; 08-11-2012 o 18:58

Niestety, ale ten właśnie posiadam również uszkodzony.
    Jeżeli chcesz to sam naprawić, to pozostaje zakup całego mechanizmu.

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Ile może kosztować taki mechanizm?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów