może mi ktoś powiedzieć jaki dokładnie kabel jest do canona 1ds (tego pierwszego) by podłączyć go do kompa?
może mi ktoś powiedzieć jaki dokładnie kabel jest do canona 1ds (tego pierwszego) by podłączyć go do kompa?
aparat ten ma złącze cyfrowe IEEE 1394 czyli firewire z tego co pisze w specyfikacji bo osobiście tego aparatu nie posiadam. Złącze pewnie będzie 4 pinowe po stronie body, więc kabel wtedy 4 pinowy co możesz sam zobaczyć czy złącze jest małe czy troszke szersze policzyć piny nawet zresztą na oko widać te złącza. Nie wiem gdzie masz to złącze czy na płycie głównej czy osobnej karcie firewire na pci w kompie ale to jest nie istotne. Policz piny poprostu i będziesz wiedział czy jest ich 6 po stronie kompa. W nowych płytach głównych są montowane 6 pinowe a mam gdzieś karte na pci firewire 6 letnią i też są 6 pinowe. Złącza mogą być 6 pinowe jak i 4 to już sam musisz sprawdzić, ale obstawiałbym że będzie 6 pinowe po stronie kompa. Kable są 4pin-4pin i 6pin-4pin te najpopularniejsze.
Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 09-08-2012 o 23:03