Witajcie,
w poniedziałek stałam się szczęśliwą posiadaczką Canona 55-250 IS II (aparat 550D), przepełniona radością z nabytku w domu podłączyłam go do aparatu i wyruszyłam w focenie wszelkich obiektów, gdzie niestety radość opadła.. Oczywiście w sklepie obiektyw został podłączony do aparatu i wypróbowany - wszystko było jak najbardziej ok, przynajmniej TAK było wtedy.. W domu narodził się problem.. Zauważyłam, że trochę słabo mi jednak ostrzy, na dodatek na ogniskowej 200 - 250 jest totalna mgła, ostrości w o g ó l e nie ma, wyszłam dzisiaj z pieskiem na spacer i było wszystko dokładnie tak samo.. dodatkowo wcześniej tego nie słyszałam (sklep), ale gdy przystawię ucho do obiektywu to tak głośno coś tam chodzi jak nacisnę migawkę oraz z 5 sekund po tym jak zdejmę palca z przycisku migawkiszczerze nie wiem co to. normalnie aż mi się chce płakać. tak się bardzo cieszyłam, a tu taka klapa.. już zdjęcia z kita chyba były lepsze ;o
bardzo proszę o jakiekolwiek rady,
czy po prostu zostaje oddać mi go do serwisu? ;(
pozdrawiam, proszę o pomoc!
tutaj daje takie dwie fotki;
1. ogniskowa 84 mm, 1/250 s, f/4.4, iso 200
NaForum.Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków na fora i blogi, automatyczne tworzenie miniatur, bez rejestracji i limitów
2. ogniskowa 250 mm, 1/80, f/5.6, iso 200 (tak, wiem, że czas długi, ale tak jest nawet jak mam czas krótki, miałam takie zdjęcia, ale nie zastanawiając się usunęłam.. poza tym nawet jak nie robię zdjęć tak jest ;/)
NaForum.Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków na fora i blogi, automatyczne tworzenie miniatur, bez rejestracji i limitów