Prośba
Istnieje plugin do lightrooma pod nazwą LRTransporter. To bardzo wygodne narzędzie do zarządzania metatadanymi zdjęć. I właśnie pojawił się problem wynikający z mojej lipnej znajomości angielskiego.
Wyobraźcie sobie taką sytuację:
Dwa komputery. Na obu IDENTYCZNY materiał zdjęciowy. I tu i tu zdjęcia w formacie dng. Siadam do jednego z komputerów i zaczynam obrabiać zdjęcia. Ok. Zdobiłem. Wcisnąłem Cmd+s (ctrl+S) i zapisałem w zdjęciach wszystkie naniesione poprawki. W tym przypadku szczególnie interesują mnie dwa elementy: rating i label.
I teraz chciałbym WYEKSPORTOWAĆ METADANE za pomocą pluginu LRTransporter, a następnie otrzymany plik wczytać na drugim komputerze (również poprzez LRTransporter) tak aby na zdjęciach pojawiły się moje gwiazdki i labelki.
Na stronie producenta LRTransporter jest opis sposobu eksportu, którego… nie kumamTaki ze mnie Byron i Shakespeare razem wzięci
Czy ktoś władający językiem wyspiarzy mógłby zerknąć, zrozumieć i w punktach napisać co zrobić aby przeprowadzić opisaną przeze mnie operację?
Podaję link do angielskiej instrukcji eksportu metadanych za pomocą LRTransportera:
http://www.photographers-toolbox.com...sec=quickguide
Będę wdzięczny za pomoc.