Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Baterie do PowerShot a590 is

Domyślnie Baterie do PowerShot a590 is

Witam, jestem nowy na forum i od razu mam pytanie a mianowicie wydałem już sporo pieniędzy na baterie i ładowarki i nadal nie mogę znaleźć tych odpowiednich.kupowałem akumulatorki zwykłe ,markowe i nic nie pomogło więc musze sie was poradzić jakie baterie będą odpowiednie do tego własnie aparatu jakim jest a590 is .chodzi mi o takie aby nie rozładowały sie po kilku zrobionych zdjęciach i jaka ładowarka była by do tego odpowiednia.Pozdrawiam

Bywalec Awatar greg7878
    Miasto
    k.Olkusza

Domyślnie

Temat był poruszany wielokrotnie, ale po co szukać ...

Akumulatory Sanyo Eneloop R6/AA 2000mAh
    np. http://www.proline.pl/?p=SAN+ENEL+R6%2FAAA+BL

Procesorowa ładowarka TechnoLine BC-700
    np. http://www.proline.pl/?p=TECHNOLINE+BC-700

i nie kombinuj z tańszymi rozwiązaniami.
    Ostatnio edytowane przez greg7878 ; 14-07-2012 o 23:22
    6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Domyślnie

A nie ma jakiejś tańszej ładowarki która byłaby tak samo dobra a w troche w nizszej cenie? i czy te baterie będą wytrzymywały dłuzej niz poprzednie? .Pytam sie ponieważ nie chce znów wydawać niepotrzebnie pieniędzy.
    Ostatnio edytowane przez Hupson ; 16-07-2012 o 11:16

Początki nałogu

Domyślnie

tańszej a dobrej ładowarki nie ma która by pozwalała na nieprzeładowanie akumulatorków i ładowanie różnymi prądami oraz wyłączenie się w odpowiednim momencie. Co do akumulatorków polecam bo mają mały stopień samorozładowywania czyli leżąc naładowane będziesz mogł użyć je po kilku miesiącach. Zwykłe aku bez technologi ready to use po miesiącu tracą pojemność i już trzeba ładować. Mam je już od dawna i sprawują się dobrze nawet z lustrzanką w koszyczku od gripa w ilości 6 szt dają rade ponad 1400 zdjęc zrobić. Ładowarke lepiej mieć porządną i na niej nie ma co oszczędzać a jak nie masz to lepiej dozbieraj tyle kasy bo masz ją na lata nie na kilka miesięcy i porządna ładowarka nie przegrzewa aku jak to robią inne dużo tańsze ładowarki a nawet bym powiedział gotują aku. Miałem kiedyś taka za 45 zł i gotowała aku bo nie miała do wyboru prądu ładowania tylko 700 mAh i nie wyłączała po naładowaniu w odpowiednim momencie przez to kilka kompletów ugotowało się i po roku były do wyrzucenia. Posiadam tą ładowarkę jak i również mh-c9000 z której obecnie korzystam cały czas, ale że mając kilka kompletów aku to 2 czasami są niezbędne. Pozdro i kupuj nie oglądaj się będziesz zadowolony z niej jak i z akumulatorków
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 16-07-2012 o 14:17

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hupson Zobacz posta
    A nie ma jakiejś tańszej ładowarki która byłaby tak samo dobra a w troche w nizszej cenie? i czy te baterie będą wytrzymywały dłuzej niz poprzednie? .Pytam sie ponieważ nie chce znów wydawać niepotrzebnie pieniędzy.
    Dostałeś odpowiedź, a dalej kombinujesz. To jak, chcesz zmarnować jeszcze trochę kasy zanim się połapiesz że takie dylematy miało już wielu użytkowników forum i zaproponowany zestaw to nie przypadek?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Ok to już wszystko wiem ,ale mam jeszcze ostatnie pytanko :P czy nie lepsze chodź droższe bd te enelopy http://allegro.pl/akumulatory-sanyo-...1654334.html??

Początki nałogu

Domyślnie

nie będą lepsze bo ktoś już je testował dawno to nie wypadały tak dobrze jak powinny. Jak dobrze pamiętam osiągają około 2300 mAh czy nawet mniej więc nie warto bo za te pieniądze masz 2 komplety eneloop 2100 mAh czyli 8 szt. dokładając do tego symboliczne 5 zł, a twój aparat wykorzystuje 2 szt. baterii bądź aku, więc jak chcesz to weź 2 komplety eneloop 2100 mAh tym bardziej jak dużo zdjęć robisz to Ci się przydadzą. Lepiej mieć niż się prosić

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów