Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Zakup sprzętu w Niemczech (Media Markt) ?

Domyślnie Zakup sprzętu w Niemczech (Media Markt) ?

Chodzi mi dokładnie o 350D, jak w Waszej ocenie wyglądają korzyści i zagrożenia, według mnie do korzyści należy zaliczyć:

- 2 lata gwarancji
    - niższa cena (nawet od tej na Allegro)
    - być może lepsza jakość (tego akurat nie jestem pewien)

W sklepie on-line (Media Markt) znalazłem ten aparat w cenie 672 euro (BODY) lub 749 euro (BODY+KIT). Mam również kilka pytań:

1. Czy oferta ze sklepu on-line w powyższym przypadku będzie odpowiadała temu co jest w sklepie stacjonarnym?
    2. Czy są jakieś problemy z przewiezieniem tego sprzętu przez granicę w oryginalnym opakowaniu.
    3. Czy jeśli będzie można kupić samo body, to zdecydować się na tę opcję a resztę czyli, KIT, Batery Grip, obiektyw Tamron 28-75 i lampę 430EX, kupić już na Allegro? Czy poszukać coś z tego w DE?
    Pozdrawiam
    Bourbon

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bourbon
    749 euro (BODY+KIT)
    3.85 PLN * 749 = 2883,65

http://allegro.pl/show_item.php?item=84472972

Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Błajo
    Tylko, że interesują mnie tylko oferty ze Śląska (odbiór osobisty) a tu już tak tanio nie znalazłem, a poza tym mam już kupione euro po 3,75 więc wychodzi coś ok. 2808 PLN.
    A jeśli kupię samo body a kit-a na Allegro to wyjdzie coś ok 2720 + 15 PLN polska instrukcja = 2735 PLN. I wciąż mam dwuletnią gwarancję na aparat.
    Ostatnio edytowane przez Bourbon ; 02-02-2006 o 10:36
    Pozdrawiam
    Bourbon

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Tylko, że interesują mnie tylko oferty ze Śląska (odbiór osobisty) a tu już tak tanio nie znalazłem, a poza tym mam już kupione euro po 3,75 więc wychodzi coś ok. 2808 PLN.
    A jeśli kupię samo body a kit-a na Allegro to wyjdzie coś ok 2720 + 15 PLN polska instrukcja = 2735 PLN. I wciąż mam dwuletnią gwarancję na aparat.
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83394917

2750 - z kitem. Śląsk. Co prawda gwarancja rok, ale wg mnie - lepsza roczna polska, niż 2-letnia europejska

No i dziwi mnie, że w Niemczech interesuje Cię sklep online, a w Polsce odbiór osobisty na Śląsku.
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83394917

2750 - z kitem. Śląsk. Co prawda gwarancja rok, ale wg mnie - lepsza roczna polska, niż 2-letnia europejska

No i dziwi mnie, że w Niemczech interesuje Cię sklep online, a w Polsce odbiór osobisty na Śląsku.
    Bo z Niemiec ten aparacik może przyjechać w najbliższą niedzielę prosto do moich drzwi :-)
    Pozdrawiam
    Bourbon

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Bo z Niemiec ten aparacik może przyjechać w najbliższą niedzielę prosto do moich drzwi :-)
    Rozumiem, że masz kogoś zaufanego, kto go przywiezie tak? Ale jak widzisz podałem Ci ofertę na allegro, która jest tańsza :]
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Coś już napisał Awatar Paweł Ubysz
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy
    Rozumiem, że masz kogoś zaufanego, kto go przywiezie tak? Ale jak widzisz podałem Ci ofertę na allegro, która jest tańsza :]
    Nie zebym straszył ale do Polski zjechała podobno duza partia refurbów 350d. Był o tym długi watek na p.r.f.c.
    300D + kit + 50/1,8 + sigma 70-300 APO DG Macro

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Ubysz
    Nie zebym straszył ale do Polski zjechała podobno duza partia refurbów 350d. Był o tym długi watek na p.r.f.c.
    Wlasnie, slyszale tez, ze tez jest duzo tego typu. Jak je rozpoznac? Czy sa jakos specjalnie oznaczone? - pytam o body i szkla.

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Wlasnie, slyszale tez, ze tez jest duzo tego typu. Jak je rozpoznac? Czy sa jakos specjalnie oznaczone? - pytam o body i szkla.
    Pudelka na 100% nie sa oryginalne... tylko takie czarno czerowne jak po "mocnych" papierosach w kompaktach w zestawie nie bylo kart pamieci... no ale w lustrzankach i tak nie ma.
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Początki nałogu Awatar Drozdi
    Miasto
    EU

Domyślnie

... według mnie do korzyści należy zaliczyć:

- 2 lata gwarancji
    To prawda. Gwarancja w Niemczech jest moim zdaniem o wiele lepsza niz w Polsce. Zakladajac, ze pusje Ci sie 350D to wysylasz go bezposrednio z Polski na niemiecki adres CANONa. Odsylaja za darmo.
    - niższa cena (nawet od tej na Allegro)
    To tez prwada. Body mozna kupic juz za 650 Euro. Poza tym, jak nam sie aparacik nie spodoba (niewazne dlaczego) ma sie 2 tygodnie na jego oddanie/odeslanie bez podania przyczyny.
    - być może lepsza jakość (tego akurat nie jestem pewien)
    Nic mi o tym nie wiadomo.

1. Czy oferta ze sklepu on-line w powyższym przypadku będzie odpowiadała temu co jest w sklepie stacjonarnym?
    NIE. Na "on-line" prawie zawsze wszystko jest tansze. Poza tym "on-line" ze "stacjonarnym" sklepem nie ma nic wspolnego. One ze soba rywalizuja
    2. Czy są jakieś problemy z przewiezieniem tego sprzętu przez granicę w oryginalnym opakowaniu.
    Od wejscia Polski do EU mozesz takie rzeczy bezproblemowo przewozic przez granice (oczywiscie tez w oryginalnym opakowaniu).
    3. Czy jeśli będzie można kupić samo body, to zdecydować się na tę opcję a resztę czyli, KIT, Batery Grip, obiektyw Tamron 28-75 i lampę 430EX, kupić już na Allegro? Czy poszukać coś z tego w DE?
    Ja prawie wszystko kupuje w Niemczech, pomimo, ze czesto jezdze do Polski. Jak masz mozliwosc, to kupuj w Niemczech. Zalety, to tak jak wyzej wymieniles.
    Ostatnio edytowane przez Drozdi ; 02-02-2006 o 12:44
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów