Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Zgubiona Gwarancja

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie Zgubiona Gwarancja

Drogie koleżanki, koledzy.

Mam nie mały problem. Podczas przeprowadzki zaginęła mi karta gwarancyjna do 600D i podpięty do niej paragon. Ze sklepem udało się ustalić by podesłali paragon. Jakieś pomysły, co jeszcze powinienem zrobić by odzyskać kartę gwarancyjną?

Wiem, że kartę gwarancyjną podbija się równo z datą paragonu. Jest szansa na zrealizowanie jakiejkolwiek z usług gwarancyjnych przez serwis? korzystając wyłącznie z paragonu?

Czy jest szansa na zdobycie nowego kwitu serwisowego?

Rzadko zdarza mi się coś zgubić. Niestety przeprowadzka sprawiła, że niektóre rzeczy diabli wzięło
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Bywalec
    Miasto
    DG

Domyślnie

Zadzwoń do serwisu. Albo w ostateczności wyślij maila.
    C500d; C15-85; C50/1,4; T70-300VC; C10-22, KIT z IS (poszedł do dobrego człowieka)

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Napisałem do serwisu Canon Polska.

No i jestem zdruzgotany:sad:

Odpowiedź wygląda tak jakby nie była do mnie kierowana. Jakby obsługa nie przeczytała mojej wiadomości tylko powybierała pojedyncze słowa z maila i starała się stworzyć zdanie.

Prześledziłem ponownie mail wysłany do canona - wszystko jest w sposób jasny i czytelny opisane. Natomiast w odpowiedz stwierdzono, że aparat jest uszkodzony i mam go odesłać do serwisu. Następnie po oględzinach dostanę kosztorys i jeśli stwierdzi się wadę, to naprawią mi aparat.

Jak dla mnie, to takich odpowiedzi nie powinno się dostawać na pytanie odnośnie odtworzenia karty gwarancyjnej.??:??:
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

@Darx, napisz jeszcze raz prostymi słowami prośbę o wydanie duplikatu karty gwarancyjnej.

Ostatnio miałem podobny dylemat, co prawda nie z Canonem, ale...
    Witam! Moje pytanie dotyczy możliwości uzyskania duplikatu karty gwarancyjnej. Gdzieś w trakcie przeprowadzki się zapodziała i nie potrafię jej za żadne skarby znaleźć, więc pogodziłem się z myślą, że po prostu zaginęła. Najdziwniejsze jest jednak to, że posiadam paragon/rachunek (ten znalazłem bez problemu). W związku z tym pytanie - czy jest szansa na otrzymanie duplikatu karty gwarancyjnej, aby można było oddać sprzęt do naprawy gwarancyjnej. Pozdrawiam!
    Dzień dobry

Uprzejmie prosimy o przysłanie numeru serii (w formacie 00/00) z tabliczki znamionowej urządzenia oraz skan lub zdjęcie cyfrowe dowodu zakupu.

Po otrzymaniu dokumentów przygotujemy i wyślemy na wskazany adres duplikat karty gwarancyjnej.
    Dzień dobry,

Uprzejmie informujemy, że prośba o wystawienie duplikatu karty gwarancyjnej została rozpatrzona i uznana. Duplikat karty zostanie wystawiony i wysłany pocztą.

Duplikat karty będzie opieczętowany i nie musi Pani podbijać w sklepie , tylko przedłożyć go wraz z paragonem w serwisie.
    ...tak wyglądała korespondencja

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Coś już napisał Awatar mirasb
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    @Darx, napisz jeszcze raz prostymi słowami prośbę o wydanie duplikatu karty gwarancyjnej.

Ostatnio miałem podobny dylemat, co prawda nie z Canonem, ale...

...tak wyglądała korespondencja

Pozdrówka!
    Takie numery to robi chyba tylko Olympus. Serwis mają świetny.

Pozdrawiam
    Mirek

Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirasb Zobacz posta
    Takie numery to robi chyba tylko Olympus. Serwis mają świetny.

Pozdrawiam
    Mirek
    Nie, to był... Zelmer

Pozdrówka!

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Smile

Mogę tylko poprzeć radę, aby wysłać do serwisu prośbę o duplikat karty gwarancyjnej. Pracuję u jednego z dystrybutorów z branży RTV (sami jesteśmy gwarantem) i dla nas zawsze był ważniejszy dowód zakupu (paragon, faktura) niż karta gwarancyjna. Na karcie gwarancyjnej można sobie nabazgrolić co dusza zapragnie, a paragon jest już dokumentem fiskalnym.

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Domyślnie

W Canonie zapomnij o gwarancji bez karty. Serwis też nie wystawi Ci duplikatu, jedyna droga jaka pozostaje to handlowa. Napisz do swojego dostawcy prośbę o wystawienie duplikatu k.g., oni prześlą dalej aż dotrze ona do Canon Polska. Wiem bo sam byłem zmuszony tak zrobić z kartą mojego klienta, sprawa ciągnie się już drugi miesiąc ale jestem dobrej myśli.
    |6D|60D|S 14 2.8|S A35 1.4|C70-200 L4|C50 1.8|C85 1.8|430EX|
    andrzeswierc.pl

Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Niom, ja także pisałem bezpośrednio do producenta, a nie do serwisu.
    To IMHO producent (lub dystrybutor) a nie serwis wystawia taki dokument.

Często jest tak, że serwis to podwykonawca w postaci firmy trzeciej.

Uzależniony Awatar RTSiak

Domyślnie

Apollo obsługujące Pentaxa wysłałoby ci czystą nowiutką kartę kurierem za friko... a tak kiszka ;] Ehhh Pentax to jednak mistrzostwo od samej piwnicy aż do... 70-200 :P

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów