Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Jak zrobić portfolio w pdf?

Dopiero zaczyna

Domyślnie Jak zrobić portfolio w pdf?

Czym i jak zrobić portfolio w pdf?
    Nie chce udziwnień i bajerów z kosmosu. Chce, żeby wyglądało to tak:
    zwyczajne, jednokolorowe tło. Na jednej stronie jedno-dwa zdjęcia i jakiś tekst do nich. Jakbym to robił w microsoft word tyle że w pdf.
    Mam acrobat x pro ale nie wiem jak go używać...
    Ostatnio edytowane przez ToBe ; 19-05-2012 o 18:12

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

W lightroomie 4 jest opcja robienia fotoksiążek z eksportem do PDF. Triala znajdziesz na stronie Adobe

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zainstaluj sobie "pdf creator" albo inny podobny program. Potem możesz zrobić portfolio w Wordzie. Ten program dodaje w systemie "drukarkę" pdf, jak masz gotowy dokument drukujesz go wybierając tą drukarkę i dostajesz plik pdf.
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nowsze wersje pakietu Office same zawieraja w sobie export do PDFa ew tak jak kolega wyzej polecam taka "drukarke" programow tego typu jest sporo. A portfolio zrobisz w programie w jakim Ci wygodnie.

Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PawelB Zobacz posta
    Zainstaluj sobie "pdf creator" albo inny podobny program.
    Dokładnie. Szybko wykonany PDF po zrobieniu portfolio w dowolnym edytorze tekstowym.

Coś już napisał
    Miasto
    Lodzkie

Domyślnie

Możesz nawet - jak używasz Bridge. Wybrać przestrzeń roboczą "Wyjście" i znajdziesz opcję publikuj jako PDF
    Do robienia zdjęć używam komórek...
    ... szarych.

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Ale w Wordzie? Toż to masakra przy większej liczbie zdjęć. Już nawet darmowy Scribus sobie lepiej poradzi (o ile się ma jakiekolwiek pojęcie o obsłudze programów dtp).

Domyślnie

znajdż sobie jpegtopdf program który bierze pliki jpg i składa z tego całość w PDF

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Polecam Scribusa.
    Składam tym nasze biuletyny, ostatnio było 140 zdjęć i bez problemu sobie poradził...
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Domyślnie

Też mam acrobat pro, zdobyłem go z nadzieją na to, że będę miał tam rozbudowane i sensowne opcje tworzenia portfolio. Ale niestety pod tym względem mocno się rozczarowałem. Kiedyś robiłem tak, że każdą stronę przygotowałem w photoshopie - po skończeniu miałem zestaw jpegów, które przy pomocy acrobat pro połączyłem w jeden pdf. Minusem tego sposobu jest to, że tekst jest zamieniany na bitmapę.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Do tego celu generalnie przydaje się znajomość indesign, ewentualnie corel. Polecam poświęcić kilkanaście godzin na naukę tychże.
    Ostatnio edytowane przez cieszywid ; 18-06-2012 o 10:42 Powód: Automerged Doublepost

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów