Strona 40 z 119 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Domyślnie

A ja jestem zwolenniczką goldphoto. Mam i statyw i głowicę tej marki i spokojnie mogę polecić, bo wytrzymały jest i na wstrząsy i upadki :]
    No i cena jest w porządku. Ja kupiłam statyw YH324 za niecałe 240zł w foto-tipie, więc interes zrobiłam przedni ;-)

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dzięki Wam wielkie
    400D+kit+70-300 APO
    my photos

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Dołącze się do wątku
    Potrzebuję statyw przede wszystkim lekki i w miarę wytrzymały (głównie w celach podróżniczych), poziomica nie wymagana (zawsze w sanki można wpiąć)
    podoba mi się velbon p-max
    coś podobnego w okolicach tej ceny (znalazłem używkę za 150zł), ale jak mam dołożyć jeszcze 50 to chyba wolę nowy na gwarancji
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elrond2000 Zobacz posta
    lekki i w miarę wytrzymały [...] (znalazłem używkę za 150zł), ale jak mam dołożyć jeszcze 50 ...
    Istnieją statywy jednocześnie lekkie i stabilne ale kosztują zdecydowanie więcej niż deklarowane przez Ciebie 200 zł. Z naciskiem na "zdecydowanie". Przykład: Benro C-268M8. Ten statyw i tak jest tani, bo jest tylko chińską, choć w miarę przyzwoitą podróbą sprzętu markowego (Gitzo), którego cenę przemilczę.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 28-01-2010 o 13:21
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Istnieją statywy jednocześnie lekkie i stabilne ale kosztują zdecydowanie więcej niż deklarowane przez Ciebie 200 zł. Z naciskiem na "zdecydowanie". Przykład: Benro C-268M8. Ten statyw i tak jest tani, bo jest tylko chińską, choć w miarę przyzwoitą podróbą sprzętu markowego (Gitzo), którego cenę przemilczę.
    Ja szukałem również takiego zestawu, w szczególności bardzo mi zależało na jak najmniejszej wadze ale również stabilności i wysokości ~140cm.
    Swoje długie poszukiwania zakończyłem na Gitzo GT1541 + Markins Q3. Wszystko razem waży ~1500g i bardzo fajnie nadaje się do pieszych/rowerowych wycieczek. Każde inne rozwiązanie okupione było dodatkowymi kompromisami, na które jednak nie chciałem się godzić...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

co myślicie o zakupie tego o to statywu Gitzo GT1931. Dużo szukałem czytałem przeleciałem przez wszystkie wątki na forum i wszedzie sie powtarza albo frotka albo jeszcze lepiej gitzo i głowica arca swiss. Jako że nie mam tyle kasy na te 2 rzeczy a tylko 1200 zł planuję zakup tego statywu i głowicy benro a w późniejszym czasie arca swiss. Tylko pytanie czy to dobry wybór czy jednak jeszcze troche poczekac. Statyw jak wiadomo jest często niedoceniany. Co o tym myślicie

Boję sie trochę o wysokośc bo mam 180 a Gitzo bez wysuniętej kolumny 136 cm ale przeciez dojdzie tez głowica może nie dużo ale zawsze coś

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebus86 Zobacz posta
    co myślicie o zakupie tego o to statywu Gitzo GT1931. Dużo szukałem czytałem przeleciałem przez wszystkie wątki na forum i wszedzie sie powtarza albo frotka albo jeszcze lepiej gitzo i głowica arca swiss. Jako że nie mam tyle kasy na te 2 rzeczy a tylko 1200 zł planuję zakup tego statywu i głowicy benro a w późniejszym czasie arca swiss. Tylko pytanie czy to dobry wybór czy jednak jeszcze troche poczekac. Statyw jak wiadomo jest często niedoceniany. Co o tym myślicie

Boję sie trochę o wysokośc bo mam 180 a Gitzo bez wysuniętej kolumny 136 cm ale przeciez dojdzie tez głowica może nie dużo ale zawsze coś
    Osobiście to nie widze wielkiego sensu kupowania nie-kompozytowego Gitzo - różnica w wadze od porównywalnych Manfrotto nie warta różnicy w cenie...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Osobiście to nie widze wielkiego sensu kupowania nie-kompozytowego Gitzo - różnica w wadze od porównywalnych Manfrotto nie warta różnicy w cenie...
    czyli co lepiej kupic frotke 055x czy dolozyc jeszcze troszke do gitzo z kompozytu tylko ktory model z kompozytu (wiadomo nie za drogi )

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie Jaki statyw?

A ja bardzo proszę o poradę osoby które znają się na statywach.
    Mianowicie mam do wydania 1200 a w ostateczności 1400 zł na statyw i głowicę.
    Przeznaczenie:
    Krajobrazy, panoramy, makro, rzadziej jakaś przyroda ptasia, portrety, innych celów nie przewiduję.
    Co bym oczekiwał od statywu:
    W miarę lekki (dużo chodzę po górach i podróżuję), po złożeniu nie za długi, ma utrzymać 5dmkII + grip + 70-200/2.8 + TC 2,0. Cięższej konfiguracji nie przewiduję, a głównie body z 17-40L lub 100/2.8 macro. Powinien być też w miarę wysoki abym spokojnie przy wzroście 183 cm nie musiał się garbić.
    Jaki zestaw statyw + głowica polecacie?
    Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi

Dopiero zaczyna Awatar profi666
    Miasto
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Witam, moze i mi ktos podpowie. Od pewnego czasu przymierzam sie do statywu - cos z serii 055 ale ze wzgledu na fundusze troche sie to przeciaga. I wlasnie trafia mi sie mozliwosc niedrogiego (tak mysle) zakupu Manfrotto 190XDB z glowica 486RC2 - za 470zl. Na poczatku serii 190 nie bralem pod uwage, ale teraz mysle ze moze seria 055 bylaby zbyt na wyrost a 190 w sam raz? Do tego mniejszy i lzejszy to pewnie czesciej go zabiore. Na ogol robie zdjecia portretowe, mam 170cm wzrostu a najciezszy zestaw jak powedruje na statyw to 30D+ 24-70f2.8L lub 70-200f4L. Czy to dobry wybor, czy raczej dalej cisnac do 055?

Strona 40 z 119 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów