Po pierwsze witam wszystkich bardzo serdecznie, to mój pierwszy raz na tym forum.
Przerzuciłem sie ostatnio z wysłużonego już 350D na 550D. Kupiłem używany i... Właściwie wszystko jest z aparatem ok. Znalazłem w dobrym stanie. Jednak po kilku dniach użytkowania zauważyłem kilka nieprawidłowości. Dodam, że szukałem na "szukaj" i przeczesałem ten dział do 35 strony
1. Podczas pracy (czyli nie w stanie bezczynności) wyłącza się na chwilę. Czyli np. ustawiam przesłonę itp. i nagle na ekranie pojawia mi się "czyszczenie matrycy" i ekran gaśnie. Spust do połowy- i np. w trybie "P" momentalnie wszystkie nastawy się resetują (w Tv, Av i M zostają, ale jak się wyłączy aparat to i tak zostaną).
2. Nie za każdym razem, ale np. po kilku godzinach bez pracy resetują mi sie ustawienia czasu i daty. Pierwsza myśl- wymienić bateryjkę podtrzymującą. No właśnie...Jest w ogóle taka? Ostatnim razem tak mi się zrobiło gdy przełączałem obiektyw.
Czym mogą być spowodowane w/w zakłócenia?
3. Jeszcze jest sprawa tego, że video sie po chwili wyłącza. Ale juz znalazłem, ze trzeba mieć SD z co najmniej 6MB/s, a ja mam 4, więc na 99,9% to jest to![]()