A ja bym poczekała na jakieś sample z 5DmkIII i wtedy zdecydował generalne sam jestem napalony na tą puszkę. Co do zestawu miało by to jakiś sens 7D i mkIII ,jest jeszcze jedna opcja zakup drugiego 7D i 16-35 i pozbycie się tej tokiny a dopiero potem 5DmkIII
Z pierwszej wypowiedzi założyciela wątku wynika ze posiada i używa puszkę 7D z zamiarem przejścia na pełną klatkę
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Tak naprawdę ten owczy pęd przy obecnych cenach to jest troszkę nieuzasadniony.
Póki co za mało jeszce wiadomo z praktyki o tej nowej konstrukcji.
Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 27-03-2012 o 10:09 Powód: Automerged Doublepost
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Dokładnie. Źle sformułowałem wypowiedź. Miałem na myśli fakt, że zmiana na FF z AF-em jak w 7D...
Nie ważne, gafa z mojej strony i już ;-)
No właśnie. Tak w zasadzie zastanawia mnie ten sam AF. Powiem tak, czasami boczne się przydają (u mnie z naciskiem na czasami). Generalnie boczne punkty z mkII byłyby wystarczające, gdyby po prostu były pewniejsze.Tak naprawdę ten owczy pęd przy obecnych cenach to jest troszkę nieuzasadniony.
Póki co za mało jeszce wiadomo z praktyki o tej nowej konstrukcji.
Czekam na teścik praktyczny mkIII w tej kwestii.
Nie rozumiem tego typu wątków. Jesteś zawodowym fotografem, a na forum pytasz co kupić. Nikt od Ciebie lepiej nie wie co jest potrzebne Tobie w pracy. IMHO zwykłe trzepanie piany w temacie nowej puszki.
5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM
Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight
No może by się dało na 16mm bez dużej winiety focić na FF. Na 11 widziałem efekt i trzeba kadrować zdjęcie, żeby się czarnych rogów pozbyć
Może zobaczę co z tym fantem zrobić jak już będę w posiadaniu FF
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Hehe, to nie owczy pęd w moim przypadku, ale 8 miesięcy temu przewidziałem, że będzie na rynku 5D MK III z nowszym systemem AF niedługo i wybrałem opcję, żeby zaoszczędzić na nią kasę i nie wyprówać się od razu na MK II
Cena hmmmmm w porównaniu do 1D X nawet do przełknięcia, chociaż jakby zrobilli 10 tyś to by było idealnie!
Teraz jeszcze za 7D można jakieś pieniądze zgarnąć, bo za moment chyba spadnie...
Ostatnio edytowane przez lazy13bones ; 27-03-2012 o 15:36 Powód: Automerged Doublepost
A co myślicie o zamianie 30D na 5? mam obiektywy 17-40 i 70-200 2.8. najczęściej robię foty na meczach, portrety i krajobrazy. do 5 oczywiście trzeba by dokupić telekonwerter![]()