Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Canon 7D vs 5d MK III?

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marv84 Zobacz posta
    albo przesiąść się na 5D2
    Może mu brakować AF-u, skoro rozmyśla o 7D

Domyślnie

A ja bym poczekała na jakieś sample z 5DmkIII i wtedy zdecydował generalne sam jestem napalony na tą puszkę. Co do zestawu miało by to jakiś sens 7D i mkIII ,jest jeszcze jedna opcja zakup drugiego 7D i 16-35 i pozbycie się tej tokiny a dopiero potem 5DmkIII

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Do zastosowań kotletowo-ślubnych 5II starcza w zupełności. Ale rozumiem ten "owczy pęd" ku nowej piątce (sam poddałbym się mu chętnie :wink: )
    Pozdrawiam Rysiek

Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysib Zobacz posta
    Do zastosowań kotletowo-ślubnych 5II starcza w zupełności.
    Pewnie, że wystarcza.
    Ale rozumiem ten "owczy pęd" ku nowej piątce (sam poddałbym się mu chętnie :wink: )
    Ja też, ale wystarczy, że popatrzę na swojego mark'a i... odpuszczam na jakiś czas. Podświadomość działa

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Z pierwszej wypowiedzi założyciela wątku wynika ze posiada i używa puszkę 7D z zamiarem przejścia na pełną klatkę
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Do zastosowań kotletowo-ślubnych 5II starcza w zupełności. Ale rozumiem ten "owczy pęd" ku nowej piątce (sam poddałbym się mu chętnie :wink: )
    Tak naprawdę ten owczy pęd przy obecnych cenach to jest troszkę nieuzasadniony.
    Póki co za mało jeszce wiadomo z praktyki o tej nowej konstrukcji.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 27-03-2012 o 10:09 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Z pierwszej wypowiedzi założyciela wątku wynika ze posiada i używa puszkę 7D z zamiarem przejścia na pełną klatkę
    Dokładnie. Źle sformułowałem wypowiedź. Miałem na myśli fakt, że zmiana na FF z AF-em jak w 7D...
    Nie ważne, gafa z mojej strony i już ;-)

No właśnie. Tak w zasadzie zastanawia mnie ten sam AF. Powiem tak, czasami boczne się przydają (u mnie z naciskiem na czasami). Generalnie boczne punkty z mkII byłyby wystarczające, gdyby po prostu były pewniejsze.
    Czekam na teścik praktyczny mkIII w tej kwestii.

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Nie rozumiem tego typu wątków. Jesteś zawodowym fotografem, a na forum pytasz co kupić. Nikt od Ciebie lepiej nie wie co jest potrzebne Tobie w pracy. IMHO zwykłe trzepanie piany w temacie nowej puszki.
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta

Ale tak szczerze to co zmieni wiedza z praktycznego zastosowania tej puszki? Znając Canona to pewnie następną taką dostaniemy za 3-4 lata, więc i tak jesteśmy skazani na to co dostaliśmy. Ci co chcą to i tak kupią
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez greenhorn Zobacz posta
    Zakres 14-16mm jest w pełni używalny na pełnej klatce, a krótsze ogniskowe mogą dać ciekawe efekty.
    No może by się dało na 16mm bez dużej winiety focić na FF. Na 11 widziałem efekt i trzeba kadrować zdjęcie, żeby się czarnych rogów pozbyć
    Może zobaczę co z tym fantem zrobić jak już będę w posiadaniu FF
    Hehe, to nie owczy pęd w moim przypadku, ale 8 miesięcy temu przewidziałem, że będzie na rynku 5D MK III z nowszym systemem AF niedługo i wybrałem opcję, żeby zaoszczędzić na nią kasę i nie wyprówać się od razu na MK II
    Cena hmmmmm w porównaniu do 1D X nawet do przełknięcia, chociaż jakby zrobilli 10 tyś to by było idealnie!

Teraz jeszcze za 7D można jakieś pieniądze zgarnąć, bo za moment chyba spadnie...
    Ostatnio edytowane przez lazy13bones ; 27-03-2012 o 15:36 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

A co myślicie o zamianie 30D na 5? mam obiektywy 17-40 i 70-200 2.8. najczęściej robię foty na meczach, portrety i krajobrazy. do 5 oczywiście trzeba by dokupić telekonwerter

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów