Jeżeli córka to ta dziewczyna z avatara, to faktycznie 300D na początek jej się należy...![]()
Jeżeli córka to ta dziewczyna z avatara, to faktycznie 300D na początek jej się należy...![]()
Widziałeś gdzieś takie oferty? Bo IMO za 1k zł to owszem, można, ale używane d30 kupić.Zamieszczone przez thorin
Nemeo (i córka) musi odpowiedzieć sobie na pytanie czy aż tak bardzo jej się to podoba, by tachać ze sobą C300d, a nie jakiegoś "torebkowego" kompakta. I czy bardzo ją to wciągnie (wiem, wiem, ciężko przewidzieć).
<OT>http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82226204Zamieszczone przez Michal-Czuba
![]()
aukcja niby nieskonczona 1135 i pare h do konca, ale jest kit i wszystkie szpargaly, ale myslisz ze niemozliwym jest kupic samo body za 1k zl ?
use "search" luke, may the internet be with you EOT
pouczasz Nemeo ? mysle ze sam potrafi zdecydowac...Zamieszczone przez Michal-Czuba
P.S.
bez dalszych argumentow merytorycznych nie zabieram glosu w dyskusji...
autora przepraszma za offtopic
</OT>
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Myślę, że nie, ale to moje zdanie. Mogę się oczywiście mylić. Ode mnie też EOT.Zamieszczone przez thorin
Nie, nie pouczam, staram się doradzić - w końcu o to pytał. A to przecież nie grzech.Zamieszczone przez thorin
Pozdrawiam
Jesli torebkowy - IXUS (50, 55, izoom)
Jesli torebkowy LUX - S60, S80
Jesli uniwersalny + macro - S2 IS
Jesli uniwersalny LUX - G6/Pro1 lub z konkurencji to Minolta A200
Jesli zdecydowanie tylko makro a nie wycieczki, imprezki i nie ma alergii na ostrzenie manualne (moja dziewczyna lubi focic makro ale ostrzenie manualne to czarna magia) - 300D + pierscienie+ Helios/Industar (<SPAM>nawet mam jednego na zbyciu Industara za grosze
</SPAM> )
Wszystko zależy co Twoja córka potrafi w zakresie fotografowania na dziś. Jeśli zaczyna to sugerują kompakt mimo wady jaką jest szybkość działania. Tutaj G6 lub Pro1, ten ostatni jest naprawdę dobry. Ciekawym wyborem jest też S2 IS. dSLR jest dobrym pomysłem ale może na tochę później a drugiej strony mogłaby używać Twoich szkieł.
Poza Canonem jest kilka dobrych modeli Olympusa.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Na aparat mogę przeznaczyć góra 1000 PLN , i naprawdę nie wiem co jej kupić .
Hmm, ja ostatnio poskładałem zestaw Canon Powershot 520 + 512MB Kingston HS + 4x2500aku + ładowarka + pokrowiec, za własnie jakoś niecałem 1000zł.Zamieszczone przez Nemeo
Teraz nie wiem, czy tysiaka masz na same "body", czy na "komplet"???
Dodam, że 520tka, ma tryb manualny więc jest to spoko aparacik kieszonkowy na każde okazje...
Nie wiem jak z macro, ale to mozna sprawdzić...
Kartę CF mogę córce pożyczyć, ale raczej nie chciałbym przekroczyć kwoty 1000 PLN.Teraz nie wiem, czy tysiaka masz na same "body", czy na "komplet"???
Canon A 510/520. Polecam, lekki, , nieduży, 2 accu AA, karty CD, robi bardzo dobre zdjęcia jak na taki kompaktMa tryb manualny, i wiele innych, Macro jest ok. Z całym kompletem powinieneś sie w 1000 zmieścić
![]()
Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes: