Cześć,
na chwilę obecną mam jakąś bardzo starą lustrzankę no i zamierzam kupić coś nieco nowszego.
Wybór padł na jedno z trzech podanych wyżej puszek.
Mam kilka pytań do was i może ktoś będzie potrafił mi sensownie podpowiedzieć.
Niestety ale mam bardzo ograniczony budżet, tzn. chciałbym wydać jak najmniej, to może starczy na jakieś manualne szkiełka i statyw (np. Carl Zeiss Jena MC SONNAR 3.5/135). Tak naprawdę chodzi mi po głowie canon 600d, ale z tego co widziałem to jest porównywalny do 2 trochę słabszych aparatów i nie wiem czy na chwilę obecną jest sens dokładać ponad tysiąc złotych (może to zabrzmi śmiesznie ale widziałem kilkukrotnie 500d za 1300 PLN na allegro - używane body).
O ile można wierzyć fotopolis albo optyczne.pl to każda z tych puszek daje możliwości do zrobienia zdjęć na bardzo podobnym poziomie. Każdy z tych aparatów szumi akceptowalnie do 1600 ISO itp.
Zmiany są podczas filmowania, ale widziałem opinie o Magic Letern i jego współpracy z 500D (chodzi mi o 24 fps przy najwyższej rozdzielczości 1920 x 1080p - i to w sumie starczy).
Może ktoś wie czy jeżeli zmieni się na 24 fps przy największym hd to dźwięk będzie się buforował - tzn. działał poprawnie ?
Dodatkowe różnice to odchylany lsd i komunikacja z lampami no ale przy takiej cenie chyba bym to jakoś przeżył.
Może ktoś miał podobny dylemat i może podzielić się swoimi odczuciami, albo po prostu potrafi postawić się w mojej sytuacji i jest chętny by udzielić się w tym temacie ?
Dzięki za pomoc.