Strona 125 z 128 PierwszyPierwszy ... 2575115123124125126127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 241 do 1 250 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Co z tego, jak i tak na DXO nie będzie pierwszego miejsca...

Dla niektórych będzie to niezła pożywka i podstawowy argument że N jest najlepsiejszy. No a dla niektórych tragedia że C nie jest na szczycie
    CANON Laik

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gregolius Zobacz posta
    Dla niektórych będzie to niezła pożywka i podstawowy argument że N jest najlepsiejszy. No a dla niektórych tragedia że C nie jest na szczycie
    Jeśli to wpłynie na gwałtowny spadek jego ceny to dla mnie może być nawet pierwszy od końca.

Domyślnie

akurat mi to wysi. Bardziej mi zależy na tym, żeby na powiększeniu jakość (ostrość) była zbliżona do 5D mark II, szumy na ISO6400 - ISO 12800 były do używania, AF lepiej łapał przy ciemnych scenach, Autoiso właściwie działało.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    akurat mi to wysi.
    Mnie też, ale (cytat z komentarzy na optyczne.pl):

Można tak dyskutować bez końca ale prawda jest taka, źe każdy chętnie położyłby łapę na czymś co zdobywa no 1 w Dxo.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Mnie też, ale (cytat z komentarzy na optyczne.pl):
    pewnie fajnie to wygląda, ale nie jestem aż takim onanistą .
    W zeszłym tygodniu niektóre zdjęcia z nowej puszki mnie rozczarowały, ale mogło to być związane z oprogramowaniem DPP.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nieeee... no znowu. Canon leży i kwiczy. Powinni się wstydzić żeby za takie puszki tyle żądać - podejrzewam, że niedługo ceny polecą na pysk i będzie można nowego 5D mkIII kupić za 100$.
    Czekam Canonie - Twój ruch .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A propos - jak sądzicie, podwyżka ceny D800 to efekt tego pierwszego miejsca na DXO, czy raczej niedoszacowania pazerności Canona?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A propos - jak sądzicie, podwyżka ceny D800 to efekt tego pierwszego miejsca na DXO, czy raczej niedoszacowania pazerności Canona?
    Z informacji wynika, że jest to po prostu niedoszacowanie w angielskim i irlandzkim oddziale Nikona i tylko na te rynki, nic więcej. Nie ma powodów doszukiwać się w tym drugiego dna.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Myślę że raczej to o czym pisze kolega powyżej.
    Co do takich portali jak DXO to raczej kwestia odpowiedniego smarowania mechanizmu marketingowego więc w pewnym sensie może tak być ale w trochę innej kolejności :wink:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Wątpię by wzory fizyczne dawały się jakkolwiek posmarować. Należy tylko załadować dane i wykresy same się tworzą. Teorie spiskowe są nieuzasadnione. Subiektywne może być jakieś overall score, bo to jest przykładanie wag do poszczególnych różnych parametrów. Zresztą są opcje szeregowania wg tego co dla danej osoby najistotniejsze - Color Depth - Dynamic Range - Low-Light ISO . Wykres poszczególnego parametru to czysta fizyka. Co nie znaczy, żeby pomijać sprawę metodyki i zobaczyć dokładnie co i w jaki sposób jest badane. Jeśli założenia sa te same to nie ma cudów, są wyniki.
    Różne serwisy badają przy różnych założeniach, w dodatku jedni badają jpg inni raw. Stąd nie mozna porównywać wyników między portalami, a tylko w obrębie jednego portalu.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Strona 125 z 128 PierwszyPierwszy ... 2575115123124125126127 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów