Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Nie podstemplowana karta gwarancyjna - mediaexpert

Dopiero zaczyna

Domyślnie Nie podstemplowana karta gwarancyjna - mediaexpert

Witam. W styczniu kupiłem w mediaexpert (w Legnicy) aparat. Nie podstemplowałem od razu karty gwarancyjnej. Jestem z Legionowa, dlatego trochę nie odpowiada mi podjechać tam i dokończyć formalności. I tu rodzi się moje pytanie? Czy w innym sklepie z tej sieci, podstemplują mi? Sama faktura i czysta karta gwarancyjna w serwisie nie przejdą?
    550D + 18-55mm f/3.5-5.6 IS + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 55-250mm f/4-5.6 IS + Nissin Di866 Pro

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

To pytania do serwisu i innego sklepu.Skąd my mamy wiedzieć ?

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Z tego co się orientuje to faktura wystarczy do uznania gwarancji mi tak w mediamarkt bynajmniej zrobili

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Spróbuj - dla sklepu liczy się paragon (faktura), dla serwisu karta gwarancyjna. Najwyżej jak /tfffuu/ coś się stanie, będziesz musiał zrobić dodatkową wycieczkę do Legionowa - z zaznaczeniem żeby sprzęt odesłali do sklepu bliżej miejsca zamieszkania ;-)
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Po co mieć wątpliwości.Wyjaśnij sobie pod właściwym adresem.Możesz się skontaktować i uzgodnić wysłanie karty pocztą do podbicia.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Napisałem do sklepu, z zapytaniem czy była by taka możliwość. Czekam na odpowiedz.

A jeśli chodzi o serwis Canona to jeśli zawożę im bezpośrednio aparat (wiadomo że szybciej), to liczy się tylko karta gwarancyjna?
    550D + 18-55mm f/3.5-5.6 IS + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 55-250mm f/4-5.6 IS + Nissin Di866 Pro

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Serwis zarząda od Ciebie karty gwarancyjnej oraz dowodu zakupu w dowolnej postaci.
    Bez tego nic nie zdziałasz
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Przeczytaj tu.

jest o tym wątek.

Karta Gwarancyjna bez dowodu zakupu jest nieważna.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Warunki udzielenia gwarancji muszą być jednoznacznie określone w treści karty gwarancyjnej, czyli również jakie dokumenty należy przedstawić w serwisie. Oczywiście nieprecyzyjne zapisy stwarzają pole do harców interpretacyjnych i wtedy przeważnie poszkodowany jest klient. Zawsze w ostateczności pozostaje rezygnacja z gwarancji i skorzystanie z ustawy konsumenckiej ale rozumiem, że dla ciebie to niewygodna opcja bo daleko.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Przeczytaj tu.

jest o tym wątek.

Karta Gwarancyjna bez dowodu zakupu jest nieważna.
    zgadzam sie z tym . jakis czas temu wysyłałem sprzet do kalibracji i nie pomogła nawet karta gwarancji ,, EXSTRA,, wystawiona przez firmę sony , dopiero po dosłaniu skanu dowodu zakupu zrobiono usługę w ramach gwarancji ( a to ten sam serwis CSI )
    kolekcjoner sprzętowy

Uprawnienia umieszczania postów