Strona 81 z 168 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 1676

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Bywalec Awatar Wojtko
    Miasto
    Okolice Gorzowa

Domyślnie Odp: W czym nosić sprzęt - część II

Odpowiadając na tytułowe pytanie wątku, to sami wiecie, że to co pasuje jednemu, drugiemu już niekoniecznie odpowiada. Ja osobiście miałem kiedyś torbę Domke F2 i przechodziłem przez etap plecaka Tamrac, plecaka i torby Lowepro, toreb Mekko, by dziś wrócić do Domke F2. Używaną torbę Domke można kupić za rozsądne pieniądze, nowa natomiast to cenowy kosmos. Miałem też Domke F1- jest bardzo duża, pomieści nawet 6 większych szkieł, dwie lampy, dwa body i akcesoria. Domke F2 też ma dobrą pakowność, ale spada wtedy zdecydowanie komfort użytkowania i możliwość szybkiego dostępu do optyki czy akcesoriów. Osobiście polecam torby nie rzucające się w oczy, które mają stonowane kolory, słaby- szmaciany wygląd. Co do wyboru między klasycznym plecakiem a torbą, to z własnego doświadczenia wybrałem torbę ze względu na szybszy dostęp, rezygnując z komfortu noszenia sprzętu w plecaku. PS. Torba dobija kręgosłup.

Coś już napisał Awatar pomiarowiec

Witam wszystkich Dołączam się do osób poszukujących plecaka na swój sprzęt foto, zastanawiam się nad Lowepro Photo Sport 200 AW a Lowepro Primus AW, ma ktoś z Was jakieś porównania, może ktoś z Was ma jeden z nich i jest mi w stanie udzielić informacji jak się go nosi, który jest bardziej trwalszy i wygodniejszy. Miałem okazję macać Lowepro Primus Minimus i rozmawiać z osobą użytkującą go od... 6 lat jeśli dobrze pamiętam i całkiem sobie chwali ten plecak. Wiem, że te primusy już nie są dostępne na polskim rynku ale ebay czy amazaon jeszcze je ściągaja z chin Czytałem o polecanych tutaj plecakach firm Kata, ale jednak chciałbym coś zbliżonego do typowego plecaka, tak aby można było jeszcze jakieś rzeczy wsadzić na jednodniową wycieczkę w góry Dzięki za rady, sugestie i wszelaką pomoc!

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    DonBolano tutaj masz dostępny od ręki Lowepro Flipside 500 AW promocja - Fotoceny tylko, że to jest w Chorzowie.
    Jakbyś był przejazdem to akurat albo zamówić i odesłać jak nie będzie pasował.
    Innego wyjścia nie masz bo na miejscu ciężko będzie znaleźć.
    Mieli też kilka sztuk w Poznaniu w jednym sklepie, ale sprzedały się kilka dni przed moim wyjazdem .
    Na świat spoglądam przez armatę...

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez pomiarowiec Zobacz posta
    Witam wszystkich Dołączam się do osób poszukujących plecaka na swój sprzęt foto, zastanawiam się nad Lowepro Photo Sport 200 AW a Lowepro Primus AW, ma ktoś z Was jakieś porównania, może ktoś z Was ma jeden z nich i jest mi w stanie udzielić informacji jak się go nosi
    Mam Photo Sport 200 AW i bardzo sobie chwalę.
    Byłem z nim ostatnio w Tatrach, na jednodniowe wypady zdecydowanie sprawdza się. Plecak swobodnie mieści dużą lustrzankę z zoomem i dodatkowo drugi dłuższy zoom, w moim przypadku 5D mk II z podpiętym 17-40L + 70-200/4L. Wada jest taka, że body z podpiętym 70-200 nie wejdzie. Ogromną zaletą jest moim zdaniem to, że oprócz tego sprzętu plecak, pomimo niezbyt wielkich gabarytów spokojnie zmieści jakiś polar + kurtkę przeciwdeszczową + kanapki + mineralka w boczną kieszeń + parę dupereli.
    Dostęp do wszystkiego jest wygodny, komfort noszenia również. Jest kilka mniejszych kieszonek na dokumenty, mapę i inne drobiazgi.
    Bardzo fajny wygląd, na pierwszy rzut oka nie przypomina plecaka fotograficznego. Polecam pomarańczowy
    Pozdrawiam,
    Mirek

Coś już napisał Awatar pomiarowiec

Cytat Zamieszczone przez Mirosuaw Zobacz posta
    Mam Photo Sport 200 AW i bardzo sobie chwalę.
    A jak z wodoszczelnością?... wiadomo, że plecaka nie będę wkładał do rzeki ale deszcz jakiś zawsze można przypadkiem spotkać na drodze. Czytałem gdzieś, że jest plecak jest zrobiony z dość cienkiego materiału i woda (krople deszczu) przenikają bez większych oporów do środka. Jak to w praktyce wygląda? Wiem, że plecak ma "kapturek" ochronny, ale chodzi mi o sam materiał, z którego zrobiony jest plecak. A i jak z montowaniem statywu? Dzięki za odpowiedź!Pozdrawiam!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

ja wlasnie zastanawiam sie nad photo sport 200 aw i mam jeszcze pytanie: czy da sie z niego wyjac piankowa komre na aparat? albo choc tak ja zlozyc (gdy plecak jest totalnie pusty) by przypiac go splaszczonego do glownego plecaka transportowego? od dluzszego czasu szukam jakiegos wygodnego rozwiazania na dlugie wyprawy backpackerskie gdzie przemieszczajac sie pomiedzy miastami trzeba zabrac tez caly dobytek (1 wiekszy plecak ma dla mnie gigantyczna przewage nad 2), a rozbijajac sie miec cos co mozna zabierac na jednodniwe wypady ze sprzetem. najlepszym rozwiazaniem na jakie na razie wpadlem jest zabranie plecaka turystycznego i fotograficznego, ktory da sie "spakowac"/przytroczyc do wiekszego. zastanawiam sie jeszcze wlasnie nad opcja glownego plecaka oraz takiego piankowego etui wraz z lekkim plecakiem, do ktorego mozna to wlozyc (podczas transportu etui w glownym a mniejszy zlozony i przytroczony)... wiem tez, ze sa duze plecaki transportowe z przegroda bedaca jednoczesnie mniejszym plecakiem ale nie znalazlem zadnego, ktory bylby fotograficzny. macie moze jakies lepsze pomysly ?
    450d | 60d -> 7d | s10-20/3.5 -> c10-18/4.5-5.6 | c18-55/3.5-5.6 is II | s30/1.4 | c50/1.8 | s70-200/2.8 II

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez pomiarowiec Zobacz posta
    A jak z wodoszczelnością?... Czytałem gdzieś, że jest plecak jest zrobiony z dość cienkiego materiału i woda (krople deszczu) przenikają bez większych oporów do środka. Jak to w praktyce wygląda? Wiem, że plecak ma "kapturek" ochronny, ale chodzi mi o sam materiał, z którego zrobiony jest plecak. A i jak z montowaniem statywu?
    No cóż, nie testowałem po jakim czasie przemoknie, gdy zaczęło padać po prostu założyłem ten kapturek, wychodzę z założenia, że do tego służy. Do przymocowania statywu są paski na jednym z boków plecaka, ja tam noszę kijki do wspinaczki górskiej.

Cytat Zamieszczone przez denree Zobacz posta
    ja wlasnie zastanawiam sie nad photo sport 200 aw i mam jeszcze pytanie: czy da sie z niego wyjac piankowa komre na aparat? albo choc tak ja zlozyc (gdy plecak jest totalnie pusty) by przypiac go splaszczonego do glownego plecaka transportowego?
    Nie da się. Komorę można nieco skompresować np. po to by mniejsza lustrzanka ściślej przylegała do ścianek, ale nie w takim celu o jakim piszesz. Plecak na plecaku? No nie wiem... lepiej jeden duży. Photo sport AW 200 nie jest wybitnie dużym plecakiem, ale jak na jego niewielkie gabaryty jest zaskakująco pojemny na 1-dniowe wypady albo na rower.
    Ostatnio edytowane przez Mirosuaw ; 16-09-2013 o 18:40
    Pozdrawiam,
    Mirek

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Chciałbym prosić Was o pomoc w wyborze odpowiedniej dla mnie torby. Być może ktoś z Was używa właśnie takiej torby jaka byłaby dla mnie odpowiednia i może podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Ważne aby torba taka była dostępna obecnie w sprzedaży. Głównym jej zastosowaniem będzie bezpieczne przechowywanie sprzętu oraz transportowanie go podczas reportażu np. ślubnego. W torbie musiałbym pomieścić minimum: 2 x body FF wraz z gripem, 4 lub 5 obiektywów, 2 lampy błyskowe, kompakt Canon G16 oraz wiele innych drobnych akcesoriów takich jak ładowarki, akumulatory, filtry itp.

Poszukuję produktu bardzo dobrej jakości, świetnie uszytego i takiego, który posłuży przez lata. Czy ktoś ma jakieś pomysły? Być może znajdzie się coś korzystniejszego cenowo niż Lowepro Magnum 650 AW?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Tamrac pro 12 ewentualnie któryś z mniejszych braci ( ja miałem chyba 8)
    Lub Hama defender

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Lub Hama defender
    Hama Defender 220 wydaje się być niedostępna jako produkt archiwalny.

Strona 81 z 168 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów