Mindshift Gear Rotation 180 Panorama 34L,bardzo ciekawy ale cena całkiem spora, jak już zakupisz napisz jak się sprawuje
Mindshift Gear Rotation 180 Panorama 34L,bardzo ciekawy ale cena całkiem spora, jak już zakupisz napisz jak się sprawuje
Szukam torby (nie plecak) na 6d z założonym 17-40 lub 135L - na spacery.
Obecnie posiadam torbę LOWEPRO SLingShot 202, której chcę się pozbyć. Kupiłem ją w przekonaniu, ze to świetny system - niestety chyba nie na moje plecy. Wcale nie musi być specjalnie ciepło żeby plecy były całe mokre. Nie wiem czy to normalne, po prostu nie mogę mieć chyba plecaka. Po tygodniu szukania wybór padł na torby typu kabury z mocowaniem na dedykowanym pasie/pasku. Wydaje się, że jest to optymalne dla mnie rozwiązanie.
Obecnie miotam się pomiędzy Lowepro a Think Tank:
Lowepro Toploader Zoom 50 AW II - Lowepro Toploader Zoom 50 AW II - sklep Explore.pl
+
Lowepro Lens Case 11 x 14 cm - Lowepro Lens Case 11 x 14 cm - Pokrowce - Fotografia
a
Think Tank Digital Holster⢠20 V2.0 - Digital Holster 20 V2.0
+
Think Tank Lens Changer 35 V2.0 - Lens Changer 35 V2.0
Byłem już przekonany do zestawu Lowepro jednak natknąłem się na opinię, że kabura bardzo słabo chroni aparat, że ma cienkie wypełnienie. W związku z tym zwróciłem się ku Think Tank. O ile do kabury nie mam zastrzeżeń, może poza ceną (możliwość powiększenia przestrzeni jest super) to pokrowiec na obiektyw wzbudza już trochę wątpliwości - wydaje się trochę âcienkiâ w środku, a system zapięcia âna sznurekâ dziwny⌠Oczywiście rozważam jeszcze mix kabura Think Tank + pokrowiec Lowepro, który na zdjęciach wygląda pancernie (chyba, że ktoś go ma i jest innego zdania).
Czy ktoś może ma Toploadera Lowepro i może potwierdzić/zaprzeczyć opnie o niewystarczającej ochronie?
Czy ktoś ma może pokrowiec na obiektyw Think Tank i chciałby również potwierdzić/podważyć jego skuteczność?
Pytanie inne.
Może ktoś korzysta z rozwiązania tego typu innej firmy i jest super zadowolony i chciałby się podzielić widzą.
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez milsa666 ; 19-06-2015 o 09:10
Oglądałem tylko Toploadera w sklepie - fakt, wyściółka robi wrażenie dość cienkiej, a torba wydawała się bardziej wiotka od mojego starego TLZ AW. Zewnętrzna kieszeń nie jest wyściełana w ogóle - to tylko jedna warstwa cienkiego nylonu.
Co lepsze nowe Toploadery rozwiązane są w ten sposób, że aparat stoi w nich na obiektywie, a nie jest oparty na korpusie, jak się zwykle robi(ło). I w tej sytuacji dno torby nie jest ani trochę lepiej zabezpieczone od ścianek.
SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
Analogowy DeviantArt
Wypociny formalne
Wypociny techniczne
poszukuje czegos malego na 100D + 17-70 + 10-18 + 50 - koniecznie w formie nerki.
natknalem sie na dwie ciekawe propozycje Tamrac'a, w cenach calkiem do przezycia. Sa oprocze tego jakies tanie i male wielkosciowo alternatywy? Ma ktos z Was cos w tym stylu?
Mindshift Gear Rotation 180 Panorama 34L, jeszcze nie używałem ale po przymierzaniu i porównaniu do tego co mam (stronę wcześniej opis).
Pierwszy mój ThinkTank, dobre wrażenie, solidne wykonanie, sprytne schowki, zakładki, alternatywne otwory z dostępem itp. nie ustępuje pod tym wzlędem Kata które zawsze wydawało mi się sprytniejsze od Lowepro. Zamki uchwyty wszystko przemyślane i wygodne.
Jest to dokładnie to czego szukałem, plecak na spacery zwiedzaniowe z rodziną, czy nawet w górki, spora przestrzeń bagażowa, mała na sprzęt, ale więcej mi nie trzeba, ew mogę upchać na górze.
Wyraźnie większy od Katy, dobrze leży na plecach
Oba lekko usztywnione, wygodne szelki i ściągacz w pasie (to też system nośny dla tego obrotowego wysuwanego schowka)
Przestrzeń na sprzęt wręcz ukryta , działa jak na reklamie lepiej niż sądziłem.
Pojemność niewielka, duże lustro jak 5D ledwo wchodzi, po przestawieniu przegródek będzi 5D z 16-35, 50mm i albo inne szkło albo lampa. Nie mam problemu na dopasowaniem na ścisk, nic się nie obija a wolę mieć wiecej w bagażu wolnego.
W Kata też nie wygląda na wielką, ale wchodzi spokojnie lustro + 4 lensy.
Część plecakowa pojemna, trudno ocenić na oko ze 2x taka jak w Kata która górę ma jakby opływowo ściętą, plecak jednak nie odstaje i na pewno wejdzie sporo gratów jak bluzy dziecięce, przewodnik, tablety, parę zabawek, ładowarki, aku i może jeszcze jeden słoik
Porównanie do typowego magazynu sprzętu jakim jest Bumblebee, TT jest mniej pękaty i trochę wyższy.
Czy kupiłbym ponownie powiem po urlopie, pzdr.
papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II
witam, ja nie tak dawno kupiłem plecak NG W5070, jest dość pojemny ma dwie kieszenie, na dalsze spacery spokojnie można zabrać kanapki i picie
ale można przegrodę opuścić i będzie jedna kieszeń, wtedy na pewno można wsadzić spory obiektyw a na drobiazgi pozostają wtedy cztery małe kieszonki, wadę jaką ma to na pewno brak pasa biodrowego
Cześć wszystkim,
Od jakiegoś czasu rozglądam się za plecakiem foto, który zmieści również laptopa 17". Większość plecaków tylko na papierze ma takie możliwości
Jedyny, który znalazłem to ten:
Archiwum produktów - BENRO RANGER PRO 600N PLECAK CIEMNO SZARY - Torby i pokrowce - Foto - Cyfrowe.pl
Jestem ciekaw czy jest coś ciekawszego na co nie trafiłem?
Przeznaczenie plecaka głównie transport sprzętu i długie wycieczki. Fajnie by było gdyby miał boczna klapkę z szybkim dostępem do body jak w tym Rangerze Pro 600.
Pozdrawiam
Daff
Spoko, nie zwróciłem uwagi ...![]()
Ja do swojego aparatu mam świetny plecak, który kupiłem w jednym ze sklepów z aparatami za 150 zł (?) nie pamiętam już dokładnie, ale mam go kilka lat i pasuje do wielu aparatów i jest dobry.