Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 63

Wątek: 7D - jak uzyskać maksymalną rozpiętość tonalną!

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Internet to źródło wszelakiej mądrości jest :-)

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kwapiszon Zobacz posta
    Matryca ma określony stosunek sygnał/szum i żadne mrawy srawy i inne deplusy tego nie zmienią. To, że matryca w 7D jest cienka, to żadna nowość.
    Bardzo mi sie podobaja takie komentarze. :grin:
    Nic tylko zabrac sie do roboty i zrobic lepsza.
    Ja jakos uzywam tego aparatu juz dluzszy czas i nie mam z tym zadnych problemow.

Coś już napisał Awatar MacRo
    Miasto
    Stargard Szczeciński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kwapiszon Zobacz posta
    To, że matryca w 7D jest cienka, to żadna nowość.
    Dobrze ze jest cienka, szybciej oddaje ciepło

Porównując rozpiętości tonalnych aparatów wcale nie powiedział bym ze matryca 7D jest zła. Może ewentualne 0,01% rozbieżności wynikając ze specyfikacji oprogramowania 7D.
    FotoMaciej
    C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacRo Zobacz posta
    Porównując rozpiętości tonalnych aparatów wcale nie powiedział bym ze matryca 7D jest zła. Może ewentualne 0,01% rozbieżności wynikając ze specyfikacji oprogramowania 7D.
    Zależy z czym porównasz. Ogólny trend jest taki, że o ile nowe matryce Sony oferują coraz szerszy DR, to Canon jakby się troszkę ostatnio w tym względzie obijał:

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

....... Może ewentualne 0,01% rozbieżności wynikając ze specyfikacji oprogramowania 7D.
    Przeczytałem to kilka razy i nie rozumiem. Możesz wyjaśnić o co chodzi ?
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Coś już napisał Awatar MacRo
    Miasto
    Stargard Szczeciński

Domyślnie

Porównując puszki typu 20D, 50D i 7D, testy wyraźnie wskazują na najwyższą rozpiętość tonalną dla 7D.
    http://www.dxomark.com/index.php/Cam...e/Canon/EOS-7D
    FotoMaciej
    C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

A wszyscy w testach piszą, że 7D wcale nie ma rozpiętości tonalnej.

Za to ma być za dopłatą w 7D mark 2

A tak na poważnie to przecież to jest aparat prawie reporterski więc zdjęcia nie mają ładnie wyglądać tylko mają być.

Od takich "fajerwerków", jak w temacie > to jest 5D...
    Ostatnio edytowane przez OrzelPiotr ; 29-02-2012 o 17:43

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Porównując puszki typu 20D, 50D i 7D, testy wyraźnie wskazują na najwyższą rozpiętość tonalną dla 7D.
    http://www.dxomark.com/index.php/Cam...e/Canon/EOS-7D
    To wyjaśnij mi dlaczego przy ISO 400 na rawach z 40D nie ma sraczki kolorowej, a na tych z 7D jest. Następny przykład ze strony którą wymieniłeś to 1Dmk2N i 7D też ISO400. W/g wykresów 7D to rewelacja, a w rzeczywistości obrazek z jedynki jest gładki jak pupa niemowlaka, a 7d daje sraczkę niemowlaka, że tak obrazowo napiszę. Trochę zdjęć w życiu zrobiłem, różnymi aparatami, różnych firm i nikt mi nie wmówi, że matryca Canona aps-c 18mpix to dobry wyrób.
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

To ja wrzucę dla wszystkich co psioczą na 7d .Portfolio dziewczyny w ok 90% robione tą puszką . Btw łatwo zrzucić na sprzęt jak coś nie wychodzi . Nie mówię,że jest to jakaś puszka idealna ,bo np do FF jej daleko ,ale z lepszymi szkiełkami i wysokimi umiejętnościami użytkownika , bardzo daje radę nie tylko w sporcie .
    http://www.emilysotoblog.com/

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Panowie ale dxo czy jak mu tam (kiedyś pisał o tym gość na dpreview) jest firmą która siedzi w kieszeni Sony (to że ma siedzibę we Francji jest bez znaczenia). Nie ma szans żeby tam inne matryce wypadły dobrze. Pomijam już że niektóre "testy" stamtąd nijak się nie pokrywają z praktyką.
    Zresztą pomijając to wszystko nie można traktować jednej strony jako wyroczni. Jakoś na wielu innych portalach te matryce nie wypadają wcale tak tragicznie na te konkurencji. Co nie zmienia faktu, że mnie też zbytnio obrazek 7D nie zachwycił - temu go nie kupiłem mimo, że byłem bardzo napalony po premierze .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-02-2012 o 20:44
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów