Mam problem z moim pieskiem, nie wiem jak oduczyć go jedzenia co popadnie na spacerze.
Mam problem z moim pieskiem, nie wiem jak oduczyć go jedzenia co popadnie na spacerze.
Kup 580 EX II i błyskaj mu po oczach jak coś zaczyna obwąchiwać. Jeżeli masz ograniczone fundusze to poszukaj w dobrym stanie na allegro 430 EX II, może wystarczy.
SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeria
kupić aparat wsadzić mu w pysk i niech robi zdjęcia. Jak będzie miał zajęcie to nie będzie zjadał co popadnie.
A poważnie to problemem jest właściciel i od niego trzeba zacząć "tresurę". To podobnie jak z aparatem trzeba zacząć od instrukcji obsługi.
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
A jaki to piesek i ile wiosen sobie liczy ?
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
stary wojskowy telefon na korbę, kable w kiełbasę i jak złapie to zakręcić korba, gwarantuję że upuści. Po kilku razach nawet nie powącha żarcia od obcego, a weźmie tylko to z miski. Nie wiem jak sprawa będzie wyglądała z innymi rzeczami np z takim butem ale spróbować warto.
Naucz go komendy
Moze go nakarm ?
O szczegolnie paskudnych psach.
6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.
Co popadnie? Czy też wszystko co nieświeże?Przewaznie przyczyną takich zachowań jest brak bakterii gnilnych.Pies w swoim rozwoju na ogół jadł padlinę lub "mięsko" z łupu lezało x dni aż zjadł wsystko.Potrzebuje tego do życia po prostu.Troskłiwy właściciel karmi psa "czysto" w pojeciu człowieka.Moje psy zawsze od czasu do czasu dostawały:
przeterminowane jajko,kawałek miesa który lezał dosć długo aby być "pachnący" itp.
Te "smakołyki "dać najlepiej poza domem na początku spaceru.
Pies tak traktowany nie zjada paskudztw znalezionych.Proszę zwrócic uwagę jeśli to możliwe na to aby pies miał gdzie zakopywać mięsko.Jeśli jest ogród to zmyślny stworek przygotuje sobie to co jeść MUSI.
Inna sprawa z braniem do pyska kamieni itp.Niektóre rasy jak np Owczarek niemiecki potrzebują tego typu zabaw i już.Niszczą zęby więc powinny mieć dostepne twarde piłeczki itp.
Niestety zwierzak jest inny niż rower np.który można kupić i postawić ,a używać kiedy potrzebny.Pies wymaga ciągłego kontaktu i poświęcania mu rozumnej uwagi.Wtedy zaczyna "mówić".
Temat jest b.obszerny.Pytanie samo w sobie nie zawiera żadnych informacji.Proponowałbym wizytę u psiego weterynarza i rozmowę.Psiego czyli zajmującego się głównie psami.To Ci pomoże.Tobie bo problem z reguły wcale nie jest ukryty w psie.
Pozdrawiam
A może oprócz wizyty u psiego lekarza (chociaż czworonóg wg mnie nie zdradza żadnych objawów chorobowych - ewentualnie dokonanie zmian w jego menu) nie należy się przede wszystkim udać do kogoś, kto nam ułoży tego psa. Psina powinna słuchać nas i robić w danej chwili to, na co ma ochotę jej właściciel a nie na odwrót.
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L