Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Pianki jak do walizek PELI

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Pianki jak do walizek PELI

Witam!

Chcę kupić pianki takie jak do walizek PELI (chodzi mi o rodzaj materiału, nie muszą to być PICK N' PLUCK).
    Mam kontener wojskowy w którym zamierzam wozić sprzęt, ale nie mam w nim wystarczającej ilości tej pianki.
    Znalazłem kilka sklepów w USA, ale nie wiem jak to wyszukać po Polskiemu.
    W Castoramie uznali mnie za wariata gdy próbowałem wyjaśnić czego poszukuję... Wciskali mi tylko pianki montażowe, ew. już na końcu jakąś gąbkę tapicerską - niestety za miękkie to jest.
    Próbuję "złamać" google już chyba ze 3 dni żeby ze mną współpracował ale naprawdę nie wiem co szukać.
    Wiem, że na cyfrowe.pl są oryginalne pianki PELI do kupienia, ale raz, że rozmiar mi nie pasuje, a dwa są mocno za drogie :-P (za pianki zapłaciłbym 2x tyle co za kontener :-P )
    Także jeżeli jest tu ktoś kto wie o co mi chodzi i potrafi pomóc mi znaleźć taki materiał do kupienia w kraju za rozsądne pieniądze to będę wdzięczny.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Może takie pianki jak wykładają ściany w studiach muzycznych itp ? Ostatnio przysłali mi silnik do motoru owinięty w ten badziew... chcesz?

Bywalec Awatar WaldekA
    Miasto
    Jaroszów
    Ostatnio edytowane przez WaldekA ; 14-07-2011 o 16:40
    Kiedyś tu była stopka:-)

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Dzięki!
    Wasze linki zaprowadziły mnie tutaj:
    http://www.foam.polting.com.pl/page,...k,58,id,4.html
    wysłałem zapytanie i piankę do transportu sprzętu foto, zobaczymy co to jest, może z tego linku sprzedadzą mi coś za normalne pieniądze, jak nie to kupię tą matę akustyczną.
    Swoją drogą ciekawe co za pianki używa PELI? (PE, XPE, EVA czy jeszcze czegoś innego i o jakiej gęstości)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

proszę bardzo http://www.eurofoam.pl/
    jak chcesz jakieś info pisz
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    proszę bardzo http://www.eurofoam.pl/
    jak chcesz jakieś info pisz
    No przede wszystkim jaką piankę miałbym wybrać do moich celów?
    Wiesz jakich pianek używa PELI??
    Mi się osobiście wydaje, że najlepsza by była PE ale wyższej gęstości (np. coś koło 60kg/m^3) lub jakaś PE sieciowana chemicznie?
    Bo czy taka zwykła PE ~30kg/m^3 nie będzie zbyt miękka, podatna?
    To co dostałem razem z kontenerem to jest albo jakiś laminat albo PE o bardzo dużej gęstości bo jest twarde strasznie. Wydaję mi się, że za bardzo, że jednak powinna by trochę bardziej podatna, ale z kolei nie tak bardzo jak "gąbka".
    Chcę tym wypełnić cały kontener i wyciąć sobie "kieszenie" pod konkretny sprzęt.
    Chciałbym żeby sprzęt przeżył np. kraksę samochodową.
    Sprzęt znajomego przetrwał koziołkowanie auta (jakieś 3-4obroty) gdzie skrzynia latała sobie swobodnie w dostawczaku. I powiedzmy, że tego typu zabezpieczenia oczekuje.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No dobra w końcu udało mi się znaleźć:
    Pelican cases are available with pre-scored 1.6 Lbs. per cubic ft. open cell Polyurethane foam
    Jeżeli dobrze liczę i rozumiem oraz przyjmując 1lb=~0,4535kg i 1ft^3=~0,0283m^3
    to wychodzi na to, że jest to zwykła pianka PE otwartokomórkowa, czyli nie sieciowana ani nie utwardzana o gęstości ~25kg/m^3
    Hmm wydawało mi się, że coś takiego będzie za miękkie, no ale na pewno nie jestem mądrzejszy od specjalistów pracujących dla PELI. Skoro używają takiego wypełnienia to musi ono spełniać zadane oczekiwania, a w końcu PELI można spokojnie zrzucać z kilku m na beton i sprzęt będzie cały...
    No dobra to już wiem czego szukać i mniej więcej gdzie.
    Dzięki za pomoc bo w sumie te maty mnie naprowadziły na trop :-)
    Ostatnio edytowane przez Goomis ; 15-07-2011 o 09:38 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

możesz zamówić laminat LSP2 wtedy będziesz miał z naniesionym klejem od razu do przyklejenia do kontenera
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    możesz zamówić laminat LSP2 wtedy będziesz miał z naniesionym klejem od razu do przyklejenia do kontenera
    Mam klej do tworzyw w sprayu więc nie potrzebuję laminatu.
    Chyba wezmę tą najzwyklejszą S284.
    Znaczy czy wezmę to zależy jaką cenę sobie zażyczą.
    Już dostałem odpowiedź od polting foam - zaproponowali mi piankę ZF LD 29 ale za ilość która będzie dla mnie wystarczająca chcą ~330zł dla mnie to za duża kwota - chciałbym się zmieścić w ~150zł

Uprawnienia umieszczania postów