Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: 40d +200 2.8L

Coś już napisał

Domyślnie

Z codziennego śledzenia cen wyjściowych i końcowych w dziale obiektywów Canona (dotyczy wszystkich eLek, nie tylko tej jednej)...
    http://allegro.pl/btfoto-komis-canon...561623717.html - 2400.
    http://allegro.pl/canon-70-200-2-8-l-i1559446340.html - 2500.
    z obecnie trwających:
    http://allegro.pl/canon-ef-70-200-mm...562593826.html

jedne będą ładniejsze, inne podrapane - ale są, i działają. to nie lakier na obudowie robi zdjęcia. a że nie na codzień są - tak strasznie dużo się tego nie sprzedaje żeby co chwila coś było.
    moja opinia jest taka że ten obiektyw nie jest wart więcej niż 2,5-2,6k - powyżej tej ceny warto już myśleć o dopłaceniu do ISa. ale to moja prywatna opinia.

wracając do tematu z którego jednak zeszliśmy - jeśli 200/2.8 - dozbierałbym na drugą wersję, która jest jednak trochę lepsza, i łatwiej trafić młodą sztukę. pierwsza będzie miała już sporo wytłuczone...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Widelec Zobacz posta
    Z codziennego śledzenia cen wyjściowych i końcowych w dziale obiektywów Canona (dotyczy wszystkich eLek, nie tylko tej jednej)...

jedne będą ładniejsze, inne podrapane - ale są, i działają. to nie lakier na obudowie robi zdjęcia. a że nie na codzień są - tak strasznie dużo się tego nie sprzedaje żeby co chwila coś było.
    Marnie coś śledzisz, bo wstawiłeś dwie aukcje z porysowanymi soczewkami i żadnej zakończonej. Ciekawe czemu, skoro to takie okazje?

moja opinia jest taka że ten obiektyw nie jest wart więcej niż 2,5-2,6k - powyżej tej ceny warto już myśleć o dopłaceniu do ISa. ale to moja prywatna opinia.
    Chyba do ciemniejszej wersji z IS? Bo 2.8 ze stabilizacją to jest jednak spora dopłata.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał

Domyślnie

1 z zarysowaniem, druga bez - za 2,5k. to raz.
    Nie widzę żeby ten lepszy był wystawiony ponownie, więc równie prawdopodobne jest że zszedł poza Allegro. a aukcja po prostu była zamknięta... Czemu nie zszedł - to już nie mój problem bo nie ja sprzedaję.
    Ty szukasz używanego w stanie jak ze sklepu - Twoja wola.
    Kto inny będzie szukał sprawnie działającego obiektywu i nie będzie patrzył na rysę czy kilka - dla niego to będzie okazja. Gorsze w rękach miałem i też robiły zdjęcia, w końcu od tego są nie od oglądania i mlaskania jakie ładne...
    Dopłata owszem - jest trochę. Ale jak chcesz płacić 3k za używaną bez ISa bo tyle wg Ciebie jest warta, to ja bym się mocno zastanowił wtedy nad dopłaceniem.
    Tak czy inaczej myślę że nie ma co ciągnąć tematu co i za ile można dostać obecnie na All i czy jest to okazją czy nie, bo nie o to było pytanie postawione na początku...
    pozdr.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

1 z zarysowaniem, druga bez - za 2,5k. to raz.
    Nie widzę żeby ten lepszy był wystawiony ponownie, więc równie prawdopodobne jest że zszedł poza Allegro. a aukcja po prostu była zamknięta... Czemu nie zszedł - to już nie mój problem bo nie ja sprzedaję.
    Ty szukasz używanego w stanie jak ze sklepu - Twoja wola.
    Niczego nie szukam, ten obiektyw mnie nie interesuje. Ale gdybym szukał, to raczej obiektywu o nienagannej optyce i mechanice, rysy na korpusie czy osłonie mi nie przeszkadzają.

Ale jak chcesz płacić 3k za używaną bez ISa bo tyle wg Ciebie jest warta, to ja bym się mocno zastanowił wtedy nad dopłaceniem.
    Osobiście wybrałbym f/4 IS, 2.8 to za duży klocek.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

skąd przekonanie że 200/2.8L da Ci mega ostre i zawsze trafione zdjęcia?
    Ani stabilizacji nie ma, ani jaśniejsze nie jest, ani demonem ostrości też. Więc?
    A da

Wogole to co jest wg. Ciebie demonem ostrosci w jasnych tele, skoro ta stałka bije jasne zoomy ostroscia? 300/2.8 ? 400/2.8 ? nie ta liga cenowa

Przerobilem sporo czasu 70-200 2.8 IS i na 200mm stałka w 2.8 bije na łeb jakosc zooma. Znajomy ma swoje 70-200 2.8 IS nadal i zrobil test dla ciekawosci - nokaut jednym slowem na 200/2.8. Z Sigma 70-200 HSM 2.8 pobailem sie jakis czas i zdjecia z canona zoom'a na 2.8 ostrzejsze i zdecydowanie wiecej celnych. Wiec jesli ktos porownuje sigme do tej stałki to przepraszam bardzo nie ma o czym wogole rozmawiac..

A celnosc bardzo wysoka - z 20D dziala rewelacyjnie, a to przeciez na starcie "osłabione" szklo przez body. Nie przypominam sobie jakichkolwiek problemow z celnoscia.

Brak stabilizacji to detal - trzeba w ladnej ciemnicy robic, aby nie miec tej 1/200. No chyba, ze boimi sie ISO400/800 i w menu 100-tka na stałe ustawiona. Druga sprawa zazwyczaj kupuje sie jasne tele do dynamicznych scen gdzie IS nic nie daje (tradycyjnie 1/800+ - ladna trzeba miec delirke aby zrypac foto poruszeniem lapy)

Aby miec ladne 200 na 2.8 i miec zoom to jedynie 70-200 2.8 II IS.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Nowa Ruda

Domyślnie

Witam podepnę się pod temat.

Zmieniam system, specjalnie pod imprezy sportowe (motocross, rajdy) i juz zakupiłem prawie 40d. zostało mi 3 tyś zł +/- no i tu dylemat. Czy tele F2.8 czy F4, a do tego coś szerszego lub lampka? IS nie potrzebny w tele, tak mi się osobiscie wydaje.

Poradźcie

Pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Wogole to co jest wg. Ciebie demonem ostrosci w jasnych tele, skoro ta stałka bije jasne zoomy ostroscia?
    Wpis odnosił się do wersji I tego szkła. W moich porównaniach z 70-200 bez IS, nie wzniosła się na tyle żeby warto było poświęcić uniwersalność.
    W stos. do wersji 200/2,8 II którą się cieszę była jednak dużo słabsza, i tutaj nie miałem żadnych wątpliwości co sobie zostawić.
    wersja bez IS i z IS (pierwsza) są porównywalne na długim końcu, dlatego po próbach, porównaniach i wielu zabawach zostało u mnie 200/2,8 II.
    70-200 IS II jest poza zasięgiem cenowym, a tylko tam długi koniec jest faktycznie rewelacyjny...
    wspomnianej Sigmy nie miałem jej więc nie wiem co i o ile będzie od niej lepsze. Jednak osobiście nie zamieniałbym jej na pierwszą wersję 200mm.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Totalny Zobacz posta
    Witam podepnę się pod temat.

Zmieniam system, specjalnie pod imprezy sportowe (motocross, rajdy) i juz zakupiłem prawie 40d. zostało mi 3 tyś zł +/- no i tu dylemat. Czy tele F2.8 czy F4, a do tego coś szerszego lub lampka? IS nie potrzebny w tele, tak mi się osobiscie wydaje.

Poradźcie

Pozdrawiam
    Jak ruch to tylko 2.8 i jaśniej.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    Jak ruch to tylko 2.8 i jaśniej.
    Zależy co z tym ruchem chce robić - jak zamrozić, to faktycznie. Jak panoramować, to już niekoniecznie - zamiast światła zdecydowanie bardziej przyda się IS.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Nie bawiłem się nigdy w panoramowanie, ale moim zdaniem dużo lepiej mieć możliwość zamrożenia ruchu niż możliwości panoramowania i jednoczenie niemożności w danych warunkach zrobienia czegokolwiek. Poza tym IS nie jest wymagany żeby panoramować, chociaż niewątpliwie może to ułatwić.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów