Mam takie pytanie, czy wysyłając aparat do serwisu na gwarancji, czy muszę mieć podbitą kartę gwarancyjną, czy wystarczy dowód zakupu?
Mam takie pytanie, czy wysyłając aparat do serwisu na gwarancji, czy muszę mieć podbitą kartę gwarancyjną, czy wystarczy dowód zakupu?
Magia zdjęć
Ktos jeszcze dzisiaj podbija karty gwarancyjne? Podstawa to dowod zakupu![]()
Wyslij karte i dowodKarta pewnie pusta, to idz do sklepu z dowodem, wypisza, pieczatke dygna i wyslij
![]()
Liczy się dowód zakupu i karta. Różne firmy różnie do tego podchodzą.
Ludzie mogą kupić aparat na FV z niewypełnioną kartą tłumacząc się że do odsprzedaży gdzie to oni mają obowiązek wypełnić kartę gwarancyjną. Potem używają sobie sprzętu w najlepsze a gdy coś się stanie wypełniają kartę i wypisują sprzedaż sprzętu na kogoś innego często z rodziny w ten nieuczciwy sposób często przedłużając gwarancję.
Niestety tak bywa, ale co do skali zjawiska to jest to nie do zmierzenia. Jednak jak widać "Polak potrafi". Tu powinna się Serwis na Żytniej wypowiedzieć, może sprawdzają np. datę produkcji aparatu i jak jest spore przegięcie to.... to w sumie nie wiem co.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Niby masz rację, ale jednak serwisy (bo nie tylko Canon'a) wymagają karty gwarancyjnej jeśli takowe papierowe są wydane do sprzętu. Dlatego ja bym mocno sugerował aby wysłać kartę gwarancyjną razem z towarem, oszczędzasz na ew. dosyłce dokumentu.
W sumie markety typu MediaMarkt nie podpijają kart (za dużo zabawy) ale np. sprzęt z Cyfrowe.pl przychodzi z podbitą kartą gwarancyjną... czyli ktoś jeszcze to robi.
Ostatnio edytowane przez Salesman ; 06-03-2011 o 17:35 Powód: Automerged Doublepost
troszkę odkopię temat bo jestem ciekaw.
Kupiłem sprzęt w Euro RTV AGD. Jest w środku fiszka Canona że sprzęt pochodzi z wielkiej brytanii i że opakowanie poza innymi gratami powinno zawierać warunki gwarancji EWS oraz kartę gwarancyjną - węgierską. pytanie czy to się kwalifikuje na żytnią?
ege szege dre!![]()
Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie
Podepnij im ksero albo oryginał (lepiej to pierwsze) paragonu z Euro - wtedy na pewno go przyjmą. Jeśli jednak chcesz pominąć nerwy, to zlecaj wysyłkę do serwisu przez sklep![]()
mam ich nie szczególnie daleko to pewnego pięknego dnia się przejdę, ale dziwna dla mnie ta karta madziarska mimo wszystko![]()
Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie
Ważne żeby był paragon i tyle. Ja miałem nawet niepodbite gwarancje tylko sam kwitek i normalnie uwzględnili gwarancję.
Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight