Strona 72 z 102 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Co raz bardziej mnie odciagacie od pozycji o lampie blyskowej. Natomiast na horyzoncie pojawila sie pozycja, ktora spelnia 2 z 3 moich wymogow, jest mnostwo o portrecie io fotografii dzieci. Promocja w Helionie:
    Fotografia portretowa i reportażowa. Warsztaty fotograficzne
    Autor: Erin Manning

Po przejrzeniu spisu tresci wydaje sie,ze to wlasnie to czego szukam. A znajc to serie z pozycji o oswietleniu to jezyk mi sie podoba, mam nadzieje, ze pomimo innego autora ta pozycja tez bedzie napisana w podobny sposob.
    hehe..
    powiem Ci tak - trochę przez te lata co się w to bawię książek przeczytałem i akurat cała ta seria wywarła podczas przeglądania bardzo złe wrażenie - w sensie że wszystko jest jakieś takie "płytkie" i podane "na szybko".. na swój użytek wypracowałem sobie 2 metody sprawdzania czy książkę warto kupić.. pierwsza to taka że książka lub chociaż jej część (rozdział) traktuje o czymś co dobrze znam - i wtedy czytam ten kawałek i wiem co pozycja sobą reprezentuje..
    druga to taka - jak się nie znam - czy na podstawie tego co czytam i używając dostępnych mi narzędzi oraz treści książki (tekst, schematy itp.) jestem w stanie osiągnąć to samo tylko na podstawie tego co czytam..
    przejrzałem całą serię i stwierdziłem że ja się będę z daleka trzymał od tych książek..

Ale Ci pomogłem
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Właśnie skończyłem czytać/oglądać album Jacoba Holdta "Amerykańskie obrazki".

Jest to zobrazowany za pomocą fotografii przekrój amerykańskiego społeczeństwa lat siedemdziesiątych. Począwszy od typowej kohorty niewolników pracujących na plantacjach bawełny, przez "dzieci kwiatów", bogate republikańskie rody, kończąc na zubożałych czarnoskórych emigrantach zamieszkujących "murzyńskie getta". Jacob Holdt w swojej podroży przez USA zrobił ponad 3000 zdjęć i zamieszkiwał w ponad 400 domach przedstawicieli praktycznie każdej klasy ówczesnej ameryki.

Pozycję tą polecam szczególnie, jest to jedna z najlepszych książek jaką miałem przyjemność czytać, zarówno z uwagi na świetne (naturalne) fotografie jak i na aspekt czysto społeczno-historyczno-poznawczy.

Książki należy szukać w antykwariatach i aukcjach internetowych. Rok wydania 1982

Coś już napisał Awatar mirusiek
    Miasto
    Iceland

Domyślnie

Książka Joe McNally " Z pamiętnika lampy błyskowej" wreszcie ukazała się w Polsce.
    Warto poczytać fragmenty tutaj:

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=10006
    Moje portfolio- zapraszam

Canon 50D +Sigma 17 - 50mm f/2.8 EX DC OS HSM+ 2 x YN-460 II + 3x RF 602 i na tym na razie skończyły się fundusze :eek:

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirusiek Zobacz posta
    Książka Joe McNally " Z pamiętnika lampy błyskowej" wreszcie ukazała się w Polsce.

Przeglądałeś dwie ostatnie strony wątku?
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

wreszcie? gadamy o niej od wielu dni, niektórzy ją nawet już przeczytali
    nx100

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

No mi wlasnie dzisiaj przyszla Fotografia portretowa i reportażowa. Warsztaty fotograficzne. Po wstepnym przegladnieciu potwierdzilo sie to co spostrzeglem po zerknieciu na spis tresci na helionie czyli na pierwszy rzut oka mi pasuje, duzo o portrecie w roznych wydaniach, duzo o swietle i jego roli w portrecie plus jeden rozdzial poswiecony niemowlakom. Jak przeczytam, rzuce jakas recenzja.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Coś już napisał Awatar mirusiek
    Miasto
    Iceland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    wreszcie? gadamy o niej od wielu dni, niektórzy ją nawet już przeczytali
    Moje portfolio- zapraszam

Canon 50D +Sigma 17 - 50mm f/2.8 EX DC OS HSM+ 2 x YN-460 II + 3x RF 602 i na tym na razie skończyły się fundusze :eek:

Początki nałogu

Domyślnie

No tak, tak, przeczytali. Dobra jak nie lepsza od poprzedniej. Autor się wyrabia, choć z jajcami zaczyna przeginać.

A do mnie doleciał Mikołaj, w sumie już jakiś czas temu ale nie było kiedy odpakować...

Zobaczmy, cóż tam w środku...

Teraz mam :-D:-D:-D
    Szczególnie na INFERNO

Jak sczytam, a raczej poprzeglądam to coś napiszę.
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Czy ktoś czytał Michael Freeman "Światło i oświetlenie w fotografii cyfrowej"?
    Wiem, że jest tam zwrot "fotografii cyfrowej", ale widziałem dzisiaj u kolegi i wyglądało to całkiem ciekawie. Bynajmniej nie w stylu "to jest aparat, a to przysłona" tylko odrazu było o (nie)liniowości matrycy itd...

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Chce kupic dwie ksiazki
    no i na co sie zdecydowałeś?
    nx100

Strona 72 z 102 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów