Strona 76 z 102 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jimmy Return Zobacz posta
    Witam.Zastanawiam się nad zakupem książki Rodericka Macdonalda "Akty,Fotografia cyfrowa dla profesjonalistów",mam w związku z tym pytanie czy ktoś czytał tą książkę czy jest ona warta wydanych pieniędzy? bo nie ukrywam,że do najtańszych nie należy (80zł).
    Odpuść sobie. Mam ją i jeżlei chodzi o fotografię aktu, to jest kilka ciekawszych pozycji. Np. ja bardzo cenię sobie angielskie wydawnictwo rotovision i serię Lighting for... lub Prolighting ....

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    o kompozycji jest jeszcze ciekawa "Okiem fotografa" Freemana
    jedyna sensowna ksiazka o kompozycji jaka znam. taka, w ktorej nie konczy sie na trojpodziale, tylko jest doglebnie wylozone na czym to polega.

jest za trudna (ma za duzo liter) dla przecietnego widza Polsatu, ale jak ktos ma ta ambicje, zeby podjac walke ze slowem pisanym i uzyc wlasnego mozgu - to nie ma lepszej ksiazki...
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malkontent Zobacz posta
    Odpuść sobie. Mam ją i jeżlei chodzi o fotografię aktu, to jest kilka ciekawszych pozycji. Np. ja bardzo cenię sobie angielskie wydawnictwo rotovision i serię Lighting for... lub Prolighting ....
    Tylko,że te pozycje to są wydania anglojęzyczne,wolałbym jakieś wydawnictwo Polskie opisujące techniki fotografowania aktu,ustawienie modelki i tego typu zagadnienia.
    Przejrzałem już masę tych książek w necie i chyba wychodzi na to,że nie żadnej dobrej książki na ten temat wydanej w naszym języku

Janusz66
    Guest

Domyślnie

witam
    Poszukuje książki w języku polskim na temat - Camera Raw
    Posiadam "Camera Raw i Photoshop CS3/CS3 pl"
    Szukam pozycji opisującej nowszą wersję CR.
    Doszło kilka bardzo ciekawych nowych funkcji dopasowań lokalnych np:
    pędzel dopasowania, filtr stopniowy.
    Może ktoś ma informacje nie mogę nic zaleźć. Książek o Photoshopie jest dziesiątki jak nie setki, publikacji a na temat CR w jeżyku polskim prawie wcale....

Janusz

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

popieram - jest g**** warta
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TylerDurden Zobacz posta
    Witam.Chcę sobie zakupić książkę o kompozycji w fotografii. Mój wybór ograniczył się do dwóch pozycji, mianowicie "Kompozycja Obrazu Fotograficznego" Pawła Wójcika oraz "Kreatywna Fotografia Bez Tajemnic" Bryana Petersona.
    Która według was z tych propozycji jest lepsza i zawiera więcej przydatnych informacji? A może jest jeszcze inna książka w tym zakresie,której zakup warto by rozważyć?
    Obydwie odpuść sobie..
    pierwsza z wymienionych w moim odczuciu zawiera dużo informacji ale sposób ich serwowania jest dla mnie zupełnie nieczytelny, tzn. jest sporo teorii ale obok tekstów zdjęcia które wg mnie nie przystają do siebie, mnie zupełnie nie przypasowała..
    druga to takie ogólniki - wygląda że jest to coś konkretnego ale te konkrety to takie "amerykańskie" - niby jest wszystko ale tak naprawdę jakieś takie "płytkie".. zwłaszcza w połączeniu z poprzednimi książkami tego autora ("ekspozycja bez tajemnic", "czas naświetlania...")

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    o kompozycji jest jeszcze ciekawa "Okiem fotografa" Freemana
    tego nie czytałem - widziałem w empiku i ta wygląda najlepiej..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Jimmy Return Zobacz posta
    Tylko,że te pozycje to są wydania anglojęzyczne,wolałbym jakieś wydawnictwo Polskie opisujące techniki fotografowania aktu,ustawienie modelki i tego typu zagadnienia.
    Przejrzałem już masę tych książek w necie i chyba wychodzi na to,że nie żadnej dobrej książki na ten temat wydanej w naszym języku
    niestety ale koledzy mają rację.. z Rotovision mam chyba 3 książki angielskie (m.in. "lighting the nude") i przy mojej słabej znajomości tego języka zupełnie mi to nie przeszkadza - wszystko podane na tacy, rysunki, schematy, zdjęcia.. naprawdę nie zawiedziesz się na tych książkach
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 11-03-2010 o 01:41 Powód: Automerged Doublepost
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    niestety ale koledzy mają rację.. z Rotovision mam chyba 3 książki angielskie (m.in. "lighting the nude") i przy mojej słabej znajomości tego języka zupełnie mi to nie przeszkadza - wszystko podane na tacy, rysunki, schematy, zdjęcia.. naprawdę nie zawiedziesz się na tych książkach
    Dzięki w takim razie skorzystam

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Kiedyś kupiłem tą książke "Okiem Fotografa. Sztuka komponowania i projektowania zdjęć cyfrowych." Michael Freeman na prezent. Zdecydowanie ciekawa pozycja.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Kiedyś kupiłem tą książke "Okiem Fotografa. Sztuka komponowania i projektowania zdjęć cyfrowych." Michael Freeman na prezent. Zdecydowanie ciekawa pozycja.
    Mam.Potwierdzam-ciekawa,warto przeczytać.

Początki nałogu Awatar swallow77
    Miasto
    Kristiansand, Koszalin

Domyślnie

Władysław Pawelec, Fotografia aktu, Videograf II Katowice (pierwsze wydanie z 1999). Przyjemnie opowiedziane. Nie wiem czy są nowe wydanie, to wydanie można znaleźć na allegro, na chomikuj.pl PDF.

Strona 76 z 102 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów