Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Dożywotnia gwarancja - jak to rozumieć ?

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie Dożywotnia gwarancja - jak to rozumieć ?

http://www.benchmark.pl/

Ultraszybkie karty CompactFlash

Firma Kingston zaprezentowała nowe karty pamięci CompactFlash z serii Ultimate, które zapisują dane z prędkością 15 MB/s. Nowe produkty firmy Kingston współpracują z adapterami formatu PC Card typ II. W ofercie firmy dostępne są modele o pojemności 1GB, 2GB oraz 4GB. Karty pamięci CompactFlash z serii Ultimate dostępne są w sprzedaży w cenie odpowiednio ~900, ~160USD oraz ~290USD i objęte są dożywotnią gwarancją.

Czyli przychodzę za 50 lat i mówię : kupiłem 50 lat temu u was kartę i właśnie mi się zepsuła, wymieńcie mi ją bo jest "jeszcze na gwarancji".

Jak rozumieć zwrot "dożywotnia gwarancja" u firmy Kingston ?

Dopiero zaczyna Awatar kaplasak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dożywotnia gwarancja to znaczy do póki żyje, czyli jak sie popsuje to do śmieci i po nową karte ;-)
    EOS 350D || EOS 5 || T90 || M42

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Nemeo - normalnie - jak skończysz żywot to stracisz gwarancję

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Nemeo - normalnie - jak skończysz żywot to stracisz gwarancję
    W tej gwarancji dożywotniej musi być jakiś haczyk.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo
    Jaki haczyk?
    Aby gwarancja byla wazna, musisz m.in. zachowac rachunek (tzw. dowod zakupu), a czasem nawet i pudelko. Znasz kogos, kto trzyma przez 10 lat takie duperele???
    Poza tym technika idzie tak, ze jak Ci sie popsuje, to zapewniam Cie, ze nie bedziesz zawracac sobie glowy, aby oddali Ci karte (na dzisiejsze warunki) 16MB
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 02-12-2005 o 23:28

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Nie ma żadnego haczyka . Po prostu jeżeli taka karta działa , to będzie działać nawet za 50 lat . Chyba że zużyje się mechanicznie , przetarta na wylot obudowa , połamane przetarte styki , upadek z 10 piętra , itd, itp......ale wtedy , tak jak w przypadku każdego innego sprzętu , nie podlega reklamacji .

Bywalec Awatar Angmar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo
    Nie ma żadnego haczyka, to normalna sprawa.

Miałem kiedyś słuchawki KOSS z Lifetime Warranty. Kumpel mi na nich niechcący usiadł i połamał w cholerę. Zabrał do serwisu, powymieniali wszystkie połamane elementy na nowe i oddali jak nowe, jeszcze przy okazji poczyścili i posprawdzali elektronikę. I to nawet bez żadnej karty gwarancyjnej - przywiozłem je z Niemiec i nie miałem nawet paragonu ze sklepu.

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    ... musisz m.in. zachowac rachunek (tzw. dowod zakupu), a czasem nawet i pudelko. Znasz kogos, kto trzyma przez 10 lat takie duperele??? ...
    OT

Znam - mój dziadek Ukradli mu kiedyś z garażu jakiś staaaarusieńki rower, lata nie używany, pewnie z 40-letni albo i lepiej Na co to komu - nie wiadomo

Okazało się, że policja* znalazła po jakimś czasie ten rower (złodziej chyba zmądrzał i zostawil w przydrożnym rowie ). Mój dziadek, by udowodnić, że to jego, wyciągnął głęboko z szafy pudełko z wszelkimi dowodami zakupu jakie tylko ma i przedstawił policjantom rachunek za rower z roku ... +/- 1960

* - zanim ktoś wyskoczy z tekstem "po co było wzywać policję do starego roweru" - z garażu zginłęo też kilka innych, cenniejszych rzeczy.

Bywalec Awatar Angmar

Domyślnie

Hmmm... wczesniej tego nie zauważyłem.
    Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Jaki haczyk?
    Aby gwarancja byla wazna, musisz m.in. zachowac rachunek (tzw. dowod zakupu), a czasem nawet i pudelko. Znasz kogos, kto trzyma przez 10 lat takie duperele???
    Widziałeś kiedykolwiek cokolwiek objęte przez producenta wieczystą gwarancją. Chyba nie, bo w przeciwnym wypadku nie opowiadałbyś takich głupot...

Bywalec Awatar Pietro
    Miasto
    Tarnow/Krakow

Domyślnie

Wieczysta gwarancja (czyli tzw. Life Time) to znaczy tylko tyle, że obowiazuje do konca produkcji danego modelu uzadzenia. Jezeli produkcja sie zakonczy to gwarancja tez. I to wsio.
    Idzie Panie nowe....

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów