Strona 32 z 34 PierwszyPierwszy ... 223031323334 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 340

Wątek: Tap Modl - czyli Top Model po polsku

Domyślnie

A Ja uważam że Tyszka potrafi operować światłem i dlatego te zdjęcia są dobre ale oprucz niego to jest jeszcze osoba która ubiera modelke maluje itp więc nie padajmy na kolana.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz5DmkI Zobacz posta
    A Ja uważam że Tyszka potrafi operować światłem i dlatego te zdjęcia są dobre ...
    TUTAJ MASZ LINK do zdjęcia z jego portfolio, na którym widać jak bardzo "potrafi" operować światłem.
    D3

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Boli Cię twardy cień? Bo to na zdjęciach modowych światło zawsze musi być mięciutkie jak spod dwumetrowej okty?

Domyślnie

Twardy cień, czy miękki, to i tak zdjęcie przeciętne.
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Boli Cię twardy cień? Bo to na zdjęciach modowych światło zawsze musi być mięciutkie jak spod dwumetrowej okty?
    Nic mnie nie boli - czuję się świetnie, ale rozumiem, że Tobie zdjątka przypadły do gustu? :-)

Cytat Zamieszczone przez Przemek Lipski Zobacz posta
    Twardy cień, czy miękki, to i tak zdjęcie przeciętne.
    I właśnie o to chodzi - po "profi" spodziewamy sie więcej, duuuuużo więcej...
    Ostatnio edytowane przez Janek1977 ; 27-09-2011 o 00:18
    D3

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janek1977 Zobacz posta
    Nic mnie nie boli - czuję się świetnie, ale rozumiem, że Tobie zdjątka przypadły do gustu? :-)
    Które zdjątka? Te z twardymi cieniami? Jak dla mnie to jest to kopia prac Newtona, było nie było człowieka, który wynalazł współczesną fotografię mody i wyznaczył pewne, obowiązujące nawet po 40-tu latach standardy w tej dziedzinie. Na podobnych twardych cieniach inny uznany, choć równie kontrowersyjny Richardson zbudował własny styl wizualny. Skoro Tyszka pokazuje te prace na swojej stronie to najprawdopodobniej jest on z nich zadowolony i - co równie prawdopodobne - zadowolony jest też klient, który za nie zapłacił. W takiej sytuacji utyskiwanie, że Twoim zdaniem coś technicznie jest nie halo, jest - jakby to powiedzieć - objawem zazdrości? :-)

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Które zdjątka? Te z twardymi cieniami?
    Świetna argumentacja, skoro Tyszka je pokazuje i jest z nich zadowolony, to na pewno są dobre. Równie dobrze pasuje to do sweet foci z NK czy Facebooka ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tym się różni fotografia uprawiana jako środek wyrazu czy sztuka, od fotografii wykonywanej komercyjnie, że o jej powodzeniu nie decyduje "jakość wrażeń" ale zadowolenie klienta właśnie. Ja Tyszce mogę zazdrościć komercyjnego sukcesu, ale nie bardzo mam ochotę wchodzić w dyskusję czy to lub inne jego zdjęcia są super, czy nie - skoro zrobił je i sprzedał, to znaczy, że wykonał je z powodzeniem. Tylko tyle i aż tyle.

Domyślnie

Ja mu tylko zazdroszczę sprzętu nic więcej nie można zabrać mu doświadczenia .

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Oglądali dzisiejszą sesję? Gdyby na forum padły takie fotografię to 90% ludzi pojechałaby po tym jakie cienie w okolicy nosa były prawie na każdym zdjęciu...
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Strona 32 z 34 PierwszyPierwszy ... 223031323334 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów