Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Naprawa cr2

Coś już napisał Awatar sebol1204

Domyślnie

Też kiedyś miałem uszkodzony plik .cr2 i nic go nie czytało, przekonwertowałem go dcrawem i zdjęcie było ok, miało w pewnych miejscach kilka białych pikseli ale dało się zamaskować.
    Przy odzyskiwaniu ważne jest żeby nic nie wgrywać na dysk, najlepiej podłączyć ten dysk do kompa z innym dyskiem z którego odpalamy system :razz:
    2 amatorskie puszki, 2 i pół słoika i jakieś badziewia do zabawy światłem
    Galeria na CB
    Blog

Domyślnie

ok, foty "uratowane" wyeksportowały sie do jpg bez grama błędu.

tak mi jeszcze przyszło do głowy-gdzie sprawdzić do jakiego formatu został sam cr2 uratowany? czy np tego mi do jakichs tiff nie zapisało? (na mac.)

Tak czy siak dzięki )))
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sebol1204 Zobacz posta
    Też kiedyś miałem uszkodzony plik .cr2 i nic go nie czytało, przekonwertowałem go dcrawem i zdjęcie było ok, miało w pewnych miejscach kilka białych pikseli ale dało się zamaskować.
    Przy odzyskiwaniu ważne jest żeby nic nie wgrywać na dysk, najlepiej podłączyć ten dysk do kompa z innym dyskiem z którego odpalamy system :razz:
    Z czytaniem z dysku z innego kompa byłby problem, bo własnie na kompie były foty- z karty skasowane były w lipcu...

Mój błąd że zapomniałam zrobić backup ;(
    Ostatnio edytowane przez tiritonga ; 03-02-2012 o 20:51 Powód: Automerged Doublepost
    I see dead pixels...

thecreativ.co.uk

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów