Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: [Max13] Canon 500D - error 20

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Domyślnie [Max13] Canon 500D - error 20

Niestety wczoraj wysiadł mój 500d – przy foceniu serią zdjęć nagle przestał pracować i wyswietlił „error 20” z poradą wyłączenia i włączenia aparatu, wymiany karty etc – oczywiście nic to nie dało i jest kompletnie zablokowany. Dzisiaj rozmawiałem z serwisem – wg nich to sprawa mechaniczna związana z zawieszeniem się lustra. Musze wysłać aparat do nich – poleci tam w poniedziałek (z powodu mojej lokalizacji w „remote area” trochę to pewnie potrwa). Stąd od nowego tygodnia pewnie zacznie się moja nowa przygoda – z powodu zainteresowań chyba raczej z 7D (50D?) niz z pełną klatką (bo na 60D trochę za długo czekania). Zawsze chciałem mieć 2 body........

Domyślnie

No i co w związku z tym? Nie nie chcę sie bawić w admina ale nie rozumiem co ma na celu ten wątek...

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Domyślnie

To sie wysil troche - w tytule jest "error 20" - a w tresci wyjasnienie co moze taki komunikat znaczyc w 500D - zwlaszcza, ze bywaja o to pytania.
    W admina faktycznie nie musisz sie bawic.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Wątek,jak wątek,napewno wiecej pomoże,niż zaszkodzi.Trzymam kciuki,niech szybko naprawią.
    EOS 550D C18-55,C55-250,C50 1,8

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Domyślnie

"Error 20" w moim 500D okazal sie powazna sprawa - siadla cala elektronika na plycie glownej. O kosztach naprawy nie wspomne aby sie znowu nie denerowowac.

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max13 Zobacz posta
    To sie wysil troche - w tytule jest "error 20" - a w tresci wyjasnienie co moze taki komunikat znaczyc w 500D - zwlaszcza, ze bywaja o to pytania.
    W admina faktycznie nie musisz sie bawic.
    A możesz tak coś dodać o warunkach czy wcześniejszych objawach?
    np:
    Czy uruchamiałes aparat wspecyficznych warunkach remperatury, wilgotności czy drgań?
    Czy wcześciej nie upuściłes go,lub czy nie pojawiały sie inne niepożądane objawy?
    i jescze jedno wazne pytanie.
    Czy ładowałeś oryginalny akumulator ,naładowany oryginalna ładowarką.?
    I czy nie było to przy pierwszym uruchomieniu aparatu po naładowaniu ?
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Domyślnie

Aparat ladowany byl zawsze oryginalna ladowarka.
    Specyfika warunkow? - nic ekstremalnego. Wysiadl mi przy foceniu ptakow, raczej wilgotny dzien (ale nie deszcz). Nie, nie stalo sie to zaraz po uruchomieniu aparatu - ale gdy analizowalem co moglo byc przyczyna to stalo sie to przy foceniu przez dluzsza chwile seriami zdjec. Zadnych wczesniejszych objawow, zadnych komunikatow bledow wczesniej.
    Aparat 14 miesieczny, ok 10 000 zdjec.

Uprawnienia umieszczania postów