Witam,
Chciałem się podzielić moimi doświadczeniami. Otóż w czerwcu br. dokonałem zakupu na Allegro.pl obiektywu opisanego przez sprzedawcę jako Sigma 24-70 F/2.8 HSM NOWA. Przy wyborze kierowałem się niższą od innych ofert ceną, opinią o sprzedawcy oraz wytłuszczoną w ofercie informacją "GWARANCJA realizowana w Polsce przez 2 lata." Wszystko było ok do momentu kiedy wysłałem aparat i obiektyw do kalibracji do serwisu w Gdyni. Otóż zadzwonił do mnie uprzejmy Pan i poinformował telefonicznie, iż nie mogą dokonać bezpłatnej kalibracji ponieważ jest to gwarancja międzynarodowa a potrzebna jest od polskiego dystrybutora. Ww. Pan stanowczo i wielokrotnie odmówił mi udzielenia odmowy na piśmie i poinformował, iż dzwoni właśnie po to
Post ten piszę ponieważ nie osiągnąłem porozumienia z firmą Pasaż Foto. W chwili obecnej stoję na stanowisku, iż zostałem wprowadzony w błąd, który zmusza mnie do poniesienia dodatkowych kosztów. Wiedząc o ograniczeniach gwarancji nie dokonałbym zakupu ww. firmie. Uprzedzając ewentualne pytania chcę również napisać, iż od firmy Pasaż Foto uzyskałem taką odpowiedź "...zapłacił Pan o 400zł mniej niz u konkurencji. Niska cena z czegos wynika...." oraz "...Nie sądze zeby kupił Pan taniej niz u mnie - koszta przesyłki miedzynarodowej zabiłby cały interes....."
A jednak kupiłbym gdzie indziej i uniknął szarpania się z serwisem.