Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: zestaw pro flash (flush gun kit) do Canon 430EZ?

Domyślnie zestaw pro flash (flush gun kit) do Canon 430EZ?

Witam. czy ktoś ma już ten zestaw http://infoto.pl/pl/Products/1143/ze...0_580_ex/Show/
    bądź podobny - dostępny w Polsce (ten ze strobist infinit nie jest dostępny:/ ) i wie czy któryś z adapterów będzie pasował na lampę canon speedlite 430 EZ ?
    Pisałem do firm które to sprzedają, ale albo nie ma odzewu albo piszą że hurtownia jeszcze nie ma danych na ten temat i może pasować bądź nie.
    Część dyfuzorów na sieci są kompatybilne z 580EX i 430 EZ i zestaw ze strobist ma w opisie moją lampę, ale to może być zupełnie inny produkt.
    Mam nadzieję, że ktoś już się spotkał z podobnym problem i zna rozwiązanie ?

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Wg mnie nie zestaw nie warty swojej ceny, osobiście wybrałbym mocowania quantuma z "bagnetem" bowensa i do tego jakiś modyfikator...
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Domyślnie

a jak się coś takiego nazywa bo znaleźć nie mogę:/?

Miasto
    Londyn

Domyślnie

http://multifoto.pl/quantuum-bk-3-uc...stemowych.html
    do tego pasują chyba wszystkie modyfikatory u nich na stronie + cała masa np. na Allegro, całkiem niedrogie...
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Domyślnie

Nawet ciekawe rozwiązanie, ale jest jakiś patent na zasłonięcie tej dziury z tyłu?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pkpiast Zobacz posta
    Nawet ciekawe rozwiązanie, ale jest jakiś patent na zasłonięcie tej dziury z tyłu?
    ?? niewiem czy dobrze cie zrozumialem??

Coś już napisał Awatar Donikm
    Miasto
    London

Domyślnie

Do tej "dziury" wkladasz lampe, i chyba nie ma potrzeby jej zaslaniac.
    5-ki | L-ki | Dodatki

Domyślnie

ale po co zaslaniac, przeciez lampa blyska do przodu... no chyba ze ze wzgledow estetycznych

Domyślnie

Tak błyska do przodu, ale jak w małym pomieszczeniu strzelisz błyskiem to ta dziura (juz po włożeniu lampy i założeniu modyfikatora - dla tych co nie zrozumieli za lampą pozostaje spory otwór) może wpłynąć na oświetlenie bo błysk się odbije od pobliskiej ściany i zakłóci zaplanowany efekt np przy strumiennicy. Chyba że się mylę?

Miasto
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pkpiast Zobacz posta
    Czarny karton?

Uprawnienia umieszczania postów