Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Cyfrówka z dobrym auto <2000 zł

Domyślnie

Ok, skoro już jesteśmy w temacie kompaktów, to szukam jeszcze jednego aparatu, tym razem dla siebie. Wymagania - musi się zmieścić w kieszeni kurtki, dobre auto. Cena najlepiej <1100 zł. Jestem w stanie wydać więcej, jeśli mnie przekonacie.

Kandydaci których rozpatrywałem:
    Sony HX5 - fajne bajery, dobre filmy, zoom, panorama, matryca BSI, ale prześwietla :/
    Panasonic DMC-TZ8, TZ10 - podobno najlepsze zdjęcia w tej klasie
    Canon SX210, SX200 - podobno gorszy niż Sony czy Panasonic, ale podobają mi się kolory
    Samsung WB600/WB650 - podobno jaja przy kręceniu filmów i zmianie ogniskowej
    Samsung WB1000 - świetny wyświetlacz, podobno duży szum :/
    Canon S90 - słabe filmy, (słabe auto?)
    Canon G11 - drogi, wizjer, słabe filmy, (słabe auto?)

Jeśli chodzi o całokształt, najlepszym wyborem chyba byłby HX5, ale zdjęcia mają kiepskie kolory :/ Jeśli chodzi o zdjęcia, najlepiej wypada S90, lub drożej G11, ale obydwa mają tragiczną jakość filmów. Co prawda to nie kamera, nie wiem, czy film mi w ogóle potrzebny...

Doradźcie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Do minusow HX5 zaliczylbym dosc kiepskie wykonanie (badziewny plastik), zreszta jak wszystko co Sony wypuszcza ostatnio... Oszczedzaja Nie wiem jak to sie odnosi do pozostalych aparatow.

Domyślnie

W tym momencie najbardziej skłaniam się do S90, aczkolwiek trochę szkoda mi tych filmów i zooma.

Domyślnie

ja takiego 1000d odradzę. Co prawda do plusów można zaliczyć całkiem niską wagę, niewysoką cenę za nowy, dużą wielkość zdjęć, system czyszczenia matrycy i bardzo popularną kartę pamięci SD. Jednak tutaj jest kilka minusów: np to, że od tego 1000d bardziej czuć badziewnym plastikiem (chyba bardziej niż od sony alfa)... ja ten aparat bałem się wziąć do ręki w obawie że mi się rozpadnie.

Już lepiej kupić "od znajomego" jakiegoś mało używanego 350/400/450d (choć 350d bym odradził ze względu na brak czyszczenia matrycy i mały lcd). Też są małe, lekkie i robią niezłe zdjęcia.

Obiektyw? Wątpię by udało Ci się kupić aparat w tak niskiej cenie żeby wystarczyło na 17-70 od sigmy. Jeśli zestaw ma być tani i lekki, a zdjęcia mają być do rodzinnego albumu w rozmiarze 10x15cm i tylko do tego, a sam aparat będzie służył jako "kompakt z dużym zoomem z którego się nie zdejmuje obiektywu" to takie 18-200 jest dobrym rozwiązaniem.
    C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX

Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patryk_mirek Zobacz posta
    ja takiego 1000d odradzę [...] ja ten aparat bałem się wziąć do ręki w obawie że mi się rozpadnie [...] Już lepiej kupić "od znajomego" jakiegoś mało używanego 350/400/450d [...] Też są małe, lekkie i robią niezłe zdjęcia.
    Jednak te przyklejone gumy robią cuda
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

Bez obawy - nic się nie rozpada. Aparat 1000d bardzo dobrze spasowany.

Canfot
    Guest

Domyślnie

Polecam z czystym sumieniem TZ8. Posiadam od kilku miesięcy. Zdjęcia super (jak na swoja klasę oczywiście) i do tego niezły tryb filmowy

Made
    Guest

Domyślnie

Zdecydowanie SX200 - bardzo dobra jakość zdjęć, dobra cena (ok. 1000 zł z pokrowcem, baterią, kartą 8GB, smyczką na rękę, dwiema płytkami na PC).
    Auto jest wyśmienite, dostosowuje styl robienia zdjęć i wyświetla to co wybrał na 3 calowym ekranie LCD (12.1 megapixeli), dodatkowo możliwe kręcenie filmów w High Definition 720p. Zoom optyczny wynosi 12x do niego dochodzi jeszcze 4x więcej cyfrowego. Zbliżenia podczas kręcenia filmu mocno pogarszają jakość no i jeszcze jest lampa, która czy chcemy, czy nie i tak nam wyskoczy...

Tak więc są tylko dwie wady, ogólnie aparacik jest fantastyczny! Warto kupić.

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

ja bym poszukał 450D z kitem IS i powinno wystarczyć ojcu na początek... a jak się rozpędzi to zuuuuuma 18-200 przyszłościowo i wszyscy szczęśliwi
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów