Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Canon eos 550D brak komunikacji z komputerem

Domyślnie Canon eos 550D brak komunikacji z komputerem

Mam nowo zakupiony Canon Eos 550D. Zrobiłem serię zdjęć i przy pomocy kabelka USB połączyłem się z komputerem by wyświetlić zawartość na dysku, po skopiowaniu zaznaczyłem wszystkie pliki + usuń. Po odłączeniu zrobiłem parę zdjęć i ponownie chciałem zrzucić do komp. przez USB ale aparat już się nie komunikuje z komp.. Samą kartę wsadzam do komp i wszystko czyta, najdziwniejsze to to że z tego samego gniazda podłączam do TV i wszystko wyświetla. Zakupiłem drugi kabelek do USB i też nie ma łączności z komp. proszę o poradę może są gdzieś ustawienia w aparacie ale ja nie znalazłem.

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

A oprogramowanie dołączone do aparatu kolega zainstalował?
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Eee...
    Oprogramowanie i przede wszystkim - instrukcję obsługi czyta się dopiero jak wszystko zawiedzie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Poważniej: nie chcesz mieć kłopotów ani ograniczeń funkcjonalności - nie używaj wbudowanej w Windows obsługi aparatów fotograficznych. Jak nie chcesz wyjmować karty i wkładać do czytnika, używaj EOS Utility z płyty.
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 28-04-2010 o 11:10 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Eee...
    Oprogramowanie i przede wszystkim - instrukcję obsługi czyta się dopiero jak wszystko zawiedzie
    niestety...
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

coper
    Guest

Domyślnie

odradzam kablowanie.
    zainwestować w czytnik i po problemie.

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

odradzam tanie czytniki

Dopiero zaczyna Awatar bogdfun

Domyślnie

Bez oprogramowania EOS dochodzi właśnie do różnych nieporozumień. Przy każdej ingerencji w kartę mogą wystąpić problemy z komunikacją. Zdjęcia na karcie mogą być niemożliwe do odczytania na kompie lub w aparacie, w zależności od działań. Ja używam czytnika kart - trzeba jednak pamiętać by nie ingerować w zdjęcia na karcie - bo nie będzie można odczytać ich na aparacie (np obracanie zdjęć).
    500D, 18-55-250, Hoya Pro1 Digital

Domyślnie

****..... wgrałem oprogramowanie eos u... i nic to nie pomogło nie wiem co robić chyba tylko serwis, co mogło się spieprzyć
    a może to dlatego że usuwałem zdjęcia w aparacie przy użyciu komputera
    Ostatnio edytowane przez romekrom ; 28-04-2010 o 15:40 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec
    Miasto
    Babice/Chrzanów

Domyślnie

Sformatuj kartę z poziomu aparatu.

Domyślnie

czy jest szansa na to by to jeszcze odkręcić i w jaki sposób.
    formatowałem w aparacie i to samo
    podobno tylko ten nie popełnia błędów co nic sam nie robi.
    najdziwniejsze jest to że to samo wyjście z tego aparatu na TV działa a na USB nie.
    Ostatnio edytowane przez romekrom ; 28-04-2010 o 16:30 Powód: Automerged Doublepost

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów