Witam!
Przeglądam sobie statystyki wyników wyszukiwania strony i ze zdziwieniem znalazłem "sesja ślubna na cmentarzu" ... czy sądzicie, że faktycznie jest to dobre miejsce na robienie ludziom zdjęć "ślubnych"? Mam mieszane uczucia.
Witam!
Przeglądam sobie statystyki wyników wyszukiwania strony i ze zdziwieniem znalazłem "sesja ślubna na cmentarzu" ... czy sądzicie, że faktycznie jest to dobre miejsce na robienie ludziom zdjęć "ślubnych"? Mam mieszane uczucia.
na cmentarzu jako takim , nazwijmy to typowy z alejkami pelnymi grobow , chyba nie bardzo , tzn dla mnie to juz przegiecie...
no comment...
ja bym takiej nie chciał, choć nie wiem co lepsze market czy cmentarz
Jak Steczkowska mogła sobie zrobić sesję na cmentarzu do jakiegoś kolorowego piśmidła, to czemu ślubniaki nie mogą? ;-)
A tak poważnie mówiąc, to ludzie są bardzo różni i pary też trafiają się w końcu bardzo zróżnicowane - jedni będą grzeczni i poukładani robiąc sobie sesję na ukwieconej łące, a drugim razem trafisz na mrocznych fanów gotyku, albo jakieś emo dziwolągi i będą się chcieli focić na cmentarzu, w rzeźni, prosektorium, czy też innych makabrycznych miejscach.
Tak z innej nieco beczki, to jakaś firma produkująca trumny wydała kalendarz ze zdjęciami na których lekko odziane modelki pozują z ich wyrobami ;-))
Czyli jednak jest zapotrzebowanie na takie miejscówki ;-)
1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...
okropnośc! okropnosc jednym słowem, nie moge zrozumiec sesji w starych fabrykach, wysypiskach smieci i śmietnikach, a na cmentarzu to totalne przegięcie...
nx100
Może nie sesje, ale zdjęcia młodym (takie było ich życzenie) jak składaja kwiaty na grobie jednego z rodziców tak, robiłem. Oczywiście ani w albumie ani w prezentacji ich nie było, były tylko na płycie.
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Czy ja wiem, zalezy jak by ta sesja miala wygladac. W zasadzie klijent nasz pan. Ja tam jestem otwarty na wszystko choc jak by mi sie mieli klasc na czyis nagrobkach to chyba bylo lekkie przegiecie.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
no właśnie zawsze sie zastanawiam czy to wychodzi od fotografa, który delikatnie sugeruje ;-) że teraz taka fajna moda jest i żeby PM nie była zacofana ;-) czy młodzi sami wychodzą z inicjatywą fotografowania w fabryce?
pytanie: czy moda nie zniknie tak szybko jak sie pojawiła a PM nie będzie zniesmaczona oglądajac te zdjecia za 5 czy 10 lat?
czy wyglądanie synchroniczne zza drzewkanie jest czasem bezpieczniejsze... ;-) ?
nx100
Mi się pomysl podobaZrobił bym seta, zaczynając od miłosnych spojrzeń w dlugiej alejce cmentarnej, potem jakieś lekkie zaloty na nagrobku, przywiązanie panny mlodej do pomnika, pan młody zdejmuje marynare i kopie dół obok, panna młoda ma coraz więcej niepokoju w oczach, itd. itd., potem pani młoda lezy w 'trumnie' z kartonu, na końcu pan mlody usmiechnięty trzyma w reku "kontrakt malżeński", na tle świeżo uklepanej ziemi. Potem, "przypadkowo" podsunąłbym te zdjęcia dzieciom w/w-nych, kiedy bedą w wieku późno-przedszkolnym...
Copyrajty zastrzeżone.
Echhh, czego to ludzie nie wymyślą, żeby sie wylansowac na indywiduum... <kręci glową>
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 03-12-2009 o 12:56
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---