Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: TAJWAN - Taipei / Tajlandia - Bangkok

Coroon
    Guest

Domyślnie TAJWAN - Taipei / Tajlandia - Bangkok

Witam.
    Za niedlugo wybieram sie na Tajwan i do Tajlandii - najwazniejszy jest dla mnie Tajwan.
    Wyjezdzam na dluzej.
    Oplaca mi sie bardziej kupic sprzet fotograficzny tutaj w Polsce czy kupowac dopiero na Tajwanie?
    Mam taki sam dylemat z laptopem a wlasciwie z netbookiem.
    Moze mi ktos pomoc, bo slyszalem ze ceny na Tajwanie wcale nie sa takie konkurencyjne mimo, ze tam produkuje sie ten sprzet.
    W dodatku (a noz trafie na osobe ktora byla na Tajwanie) jak jest z cenami zywnosci i ogolnie zycia tam?
    Bede wdzieczny za pomoc.
    A.

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Jak zerkniesz na ye-bay to będziesz znał mniejwięcej ceny sprzętu - potrafi być dość sporo tańszy - zależy co. Ja bym kupił sprzęt tam na miejscu, mniej kłopotów z przewożeniem tego.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Coroon
    Guest

Domyślnie

z tego co widzialem niestety ceny wcale nie sa nizsze. przynajmniej na ebay.
    pytam na forum bo moze jest ktos kto byl w ostatnim polroczu na Tajwanie i ma doswiadzczenie.
    oczywiscie chodzi mi o sprzet dla siebie. 1 aparat 1 laptop do uzytku na miejscu przez dluzszy okres.

pete69
    Guest

Domyślnie

W azji sprzet tanszy tylko gwarancja tylko azjatycka :P

Kupilem tam prawie aparat za 8k ale jak mi kolo przyniusl azjatycka gwarancje i powiedzial ze to miedzynarodowa to go wysmialem i wyszedlem.
    Szkla zaden problem, analog zaden problem, cyfry bym w zyciu nie kupil bez gwarancji.

AngrySamoan
    Guest

Domyślnie

Witam. Nie wiem jak na Tajwanie, ale w Tajlandii ceny sprzętu foto nie są zbyt konkurencyjne. Jak wspomniano wyżej, nie kupowałbym tam sprzętu także ze względu na brak europejskiej gwarancji. Znacznie lepiej jest w Singapurze: 24-105 L kosztuje przeciętnie 2 tys. zł, choć o gwarancji musisz zapomnieć. Jeżeli masz pytania dot. Tajlandii to wal śmiało.

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

jak to nie są konkurencyjne - jadę za tydzień do bangkoku i C10-22 kosztuje tam (www.bask1.com) 22 tyś bahtów (ok. 2000 zł), a w polsce w MM 3700 zł - to nie jest konkurencyjna cena ? a gwarancja z tego co wiem jest też na europę (chyba tylko ta z usa nie działa w pl)

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    jak to nie są konkurencyjne - jadę za tydzień do bangkoku i C10-22 kosztuje tam (www.bask1.com) 22 tyś bahtów (ok. 2000 zł), a w polsce w MM 3700 zł - to nie jest konkurencyjna cena ? a gwarancja z tego co wiem jest też na europę (chyba tylko ta z usa nie działa w pl)
    W normalnym sklepie ten obiektyw kupisz za ~3050-3100 złotych. Różnica dalej jest spora, ale bez przesady... MM jako wyznacznik cen?
    PS: Z gwarancją jest identycznie jak ze sprzętem z USA. Brak.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jak bylem ostatnio w BKK to ceny jakos nie byly az tak super (porownanie go HK). Ja tam raczej obstawiam na HK.

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    W normalnym sklepie ten obiektyw kupisz za ~3050-3100 złotych. Różnica dalej jest spora, ale bez przesady... MM jako wyznacznik cen?
    PS: Z gwarancją jest identycznie jak ze sprzętem z USA. Brak.
    50% to jak dla mnie jednak jest spora różnica. z gwarancją się nie spieram, możliwe że faktycznie nie ma.

Uprawnienia umieszczania postów