Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: [Pawel998] Bydgoszcz

Paweł998
    Guest

Domyślnie [Pawel998] Bydgoszcz

Moje 3 grosze z Bydgoszczy.

1.

Citibank handlowy, ul. Jagiellońska

2.

Kamienice przy wyspie Młyńskiej

3.

Opera Nova w odbiciu

4.

Wieża kościelna

5.

Młyn, wyspa Młyńska

Paweł998
    Guest

Domyślnie Kujawy w migawce.

Dalsze z bydgoskiej serii...

5.

Spichlerz biały, Wyspa Młyńska.

6.

Ozdobne wejście do muzeum, ul. Gdańska.

Proszę o opinie i uwagi.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    I takie, ostatniego rzutu :-)

7.

Zespół P9 wjeżdżający na ul. Jagiellońską.

8.

A oto: lampa :-)

Proszę o opinie i uwagi.
    Ostatnio edytowane przez Paweł998 ; 23-09-2009 o 01:44 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł998 Zobacz posta
    Proszę o opinie i uwagi.
    Ok, podejmę się wyzwania:
    #1 - przy tak oszczędnej formie architektonicznej budynku, latarenka w dolnym narożniku zbędna
    #2 - kadr niezły. światło, MSZ, zdecydowanie za ostre: w cieniach, na wodzie jest całkiem w porządku, ale to co się dzieje z kontrastem na drzewach i dachach to już mniej-ok.
    #3 - fajną macie nową operę w Bydzi! kadr nieco kładzie się w prawo.
    #4 - niedobry "pstryk", i dlaczego w poziomie? światło nieciekawe, temat jakby niedopracowany.
    #5 - przy lepszym (fotograficznie) świetle to może... no i ściany się walą, tym razem w lewo
    #5bis - zaryzykuję - chyba mogłeś to objąć w kadrze bez unoszenia obiektywu? moim zdaniem, trochę bałaganu wkradło się w kadr - nie ma jakiegoś wyraźnego ukierunkowania wzroku; drzewa przysłaniają jeden i drugi koniec budynku a dałoby się z tego wybrnąć, jak sądzę; latarnia centralnie w kadrze przed budynkiem, do tego się kładzie.
    #6 - jeśli już prezentować to przynajmniej z drugą głowicą kolumny portyku i bez uchwytu na flagę.
    #7 - ?? nie wiem w jakiej kategorii to rozpatrywać: street, architektura, wydarzenie, pstryk:-?
    #8 - dzięki za info (lampa), poważnie przy tym założeniu, budynek starałbym się wyraźnie przenieść na drugi plan (>GO), bez przycinania zdobień wieńczących

ps: mam nadzieję, że nie zniechęciłem - w zamierzeniu to miały być tylko wskazówki
    pps: miej oko na numerację zdjęć
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Paweł998
    Guest

Domyślnie :>

Bardzo dziękuję. Im więcej opinii tym więcej się uczę.
    Pozdrawiam:-)

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Skomentuję tylko pierwsze, bo bardzo wyróżnia się spośród reszty, która jest taka "o, pstryknąłem to pokażę".

Bardzo przyjemne zdjęcie architektoniczne, jednakże tak jak już wyżej napisali zadbałbym o usunięcie latarni z kadru. A także tej pionowej krechy na lewym dolnym oknie.

Pozostałe szału nie robią.

Domyślnie

Najbardziej mi się pierwsza fotka podoba, jest taka mroczna. Te kolory sa takie wyprane z wyrazistości. wieje z niej groza mimo, że jest to tylko zdjęcie banku :P
    ale mi sie podoba. Reszta... dobrze skadrowana i skomponowana, ale jakos tak mnie nie porusza.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów