Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Wentylator do studia własnej konstrukcji.

Domyślnie

Zeby był efekt, to trzeba wentylator obudować, to znaczy dorobić z przodu jakaś strumienicę. Myślę, że wówczas i z małej mocy wentylatora uzyskamy solidny podmuch.
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Domyślnie

Ja zakupilem wentylator HONEYWELL HV142E np taki http://allegro.pl/item742574697_went...gwarancja.html
    Petarda! Na najwyzszym biegu z (ma ich 3) odleglosci ok 3-4 m. modelke ze studia wywiewa Glosny nie jest, wyglada niezle a i cena nie wysoka...

Vantime
    Guest

Domyślnie

Powiem tyle , zainwestowałem w wentylator w obudowie ścienny o wydajności 3200 m3/h i jest taki sobie trzeba dmuchać z odległości 1m aby rozwiać długie ciężkie włosy.

Bym był wdzięczny za opinię o tych prouktach .
    http://www.tylkomarkowe.pl/cyrkulato...ukty,5126.html
    http://www.tylkomarkowe.pl/wentylato...kty,27021.html

Domyślnie

Vantime nie znam tych wiatrakow jednak HONEYWELL HV142E ma wieksza moc od pierwszego z twoich linkow i jest 2 razy tanszy.

Bywalec Awatar Dilbercik
    Miasto
    Warszawa
    Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

Domyślnie Odp: Wentylator do studia własnej konstrukcji.

trochę odkopię temat bo właśnie na własnej skórze (tj włosach modelki) się przekonałem, że wentylator pokojowy słabo się nadaje...
    tych polecanych 5 lat temu już nie można znaleźć w necie...
    wygrzebałem takie coś:
    https://master.sklep.pl/wentylator-p...za-p-1128.html
    cena ok 500zł...

Waszym zdaniem się nada?
    trochę silny się wydaje (w zależności od źródła) 6600 do 8040 m3/h

a tak przy okazji - witam serdecznie wszystkich... czytam od wielu lat ale kiedyś przychodzi ten moment na pierwszy wpis.

Paweł.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Mam w pokoju wentylator 4800m3/h i używam go tylko na 1 biegu żeby w 20m2 nie robić wichury. Jeżeli ten master ma na 3 biegu 8 tys to jest to sporo powietrza

Początki nałogu Awatar biodar

wiem jaki się słabo nadaje bo mam
    CAMRY CR 7306 CYRKULATOR MOC 140W WENTYLATOR 45 CM (6272088439) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

a tu jest silnik 120W więc sporo. Cienką letnią kieckę podwieje, delikatne średniej długości włosy też - szczególnie podmuchem, wszystkie papiery i drobne rzeczy w studio latają, ale brakuje jak dla mnie mocy tak ze dwa razy.

a tu przykład działania:

to co jeszcze wczoraj wyszukałem, to:
    Cyrkulator powietrza AC 4520S - DobryKlimat.net.pl
    symbol AC 4520S, 3 biegi, wydajność 4500 m3/h (cena ok 270zł)

czyli podobnie jak wasze...
    @biodar:
    Cienką letnią kieckę podwieje, delikatne średniej długości włosy też - szczególnie podmuchem, wszystkie papiery i drobne rzeczy w studio latają, ale brakuje jak dla mnie mocy tak ze dwa razy.
    odnosisz się do tego co posiadasz czy do tego co wstawiłem?

Mam studio ok. 40m2... w sumie powierzchnia nie jest ważna - robię z tłem szerokości 2,7m i chciałbym aby tak z odległości 2m dało się rozwiać włosy, lekki materiał (tiul, organzę).
    Trochę boję się huraganu bo nie chcę zbierać lamp z podłogi.

Początki nałogu Awatar biodar

@pwa - to co wstawiłeś to to samo co posiadam tylko droższe - ten sam silnik, obudowa, moc i łopatki a tylko podstawka inna. A to że napisali, że ma 4500 m3/h przepływu nie ma moim zdaniem znaczenia - niektórzy piszą przepływ na minutę inni na godzinę, ale w sklepie porównywałem organoleptycznie - ten sam Chińczyk składał Też ma przełącznik na 3. Patrz na moc silnika(120W) i łopatki by były metalowe. Jak ustawisz na 1 to nie będzie huraganu
    Gdyby miał tunelową budowę byłby mocniejszy podmuch bo nie wieje na boki wtedy tak bardzo.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów