-
Jezeli robiles to na Zytniej, to oddawaj im aparat do sprawdzenia. Oni daja przeciez gwarancje na wykonana naprawe (mimo tego, ze byla za friko).
-
-
slawek_j widzisz naprawiałem w Krakowie na Czapskich więc i tam trafił ponownie czekam teraz na naprawiony/od 12.07.2007 działał/ a poprawa styków kosztowała 150zł
-
Cóż chłopcy na Czapskich w Krakowie się poddali i oddali mi kasę stwierdzając "Musi pan wysłać na Żytnią do Warszawy nic nie możemy zrobić padła matryca...."oddali kasę za naprawę i :-((( muszę wysłać do serwisu
-
Jak miłą wiadomość usłyszałem dzwoniąc do serwisu Canona na Żytniej kiedy pani powiedziała że matryca padła i wymienią za free tylko trzeba czekać ok. cztery tygodnie .....ale cóż czym są cztyery tygodnie w porównaniu z usługą za free
-
-
-
-
Wybaczcie że odgrzebałem stary temat, ale u mnie zupełnie niedawno pojawił się też dziwny problem z moim PowerShotem A75. Robiłem najnormalniej w świecie zdjęcia, zgrałem je sobie na komputer, wyłączyłem aparat, włączam go za jakiś czas a tu na ekranie widać tylko czerń, myślałem że to może coś nie tak z wyświetlaczem, ale po zrobieniu paru zdjęć i zgraniu ich okazało się że zdjęcia też wychodzą czarne, dokładnie to jest to idealna czerń.
Myślicie że to coś z matrycą? Gwarancja raczej mi się już dawno skończyła i pewnie nie ma szansy na naprawę za free? Co mi poradzicie?
-
Rzeczywiscie wyglada to na uszkodzenie matrycy. Nie przejmuj sie tym, ze gwarancja juz Ci sie skonczyla. Zanies/wyslij aparat na Żytnią do bezplatnej ekspertyzy. Gdy bedzie uszkodzona matryca, to praktycznie na 100% zrobia Ci to za darmo.
-
Nic się nie stało, właśnie od tego są stare tematy.
a) sprawdź czy nie ma niczego na obiektywie(np klapka)
b) sprawdź czy nie przestawiłeś na tryb "M" i zdjęcia są za mało naświetlone
c) powiedz nam, czy jak naciskasz przycisk Menu to czy jest coś na LCD.
Uprawnienia umieszczania postów