Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Soft CHDK

kmd7
    Guest

Domyślnie Soft CHDK

Witam, to moje pierwsze odwiedziny na tym forum. Przeglądam je w poszukiwaniu wiadomości na temat CHDK. Dokładnie rzecz biorąc mam od niedawna Canona A590IS. Wyczytałem, że CHDK poszerza możliwości tego kompaktu. Czy to prawda, a jeśli tak, to w jaki sposób? Może ktoś z Użytkowników wskaże jakieś przydatne linki, lub napisze coś na ten temat? Pozdrawiam!

Bywalec Awatar tasia
    Miasto
    Maszewo
    Canonierzy! Nadszedł czas działania
    >> Canon-FOTO-Klub <<

kmd7
    Guest

Domyślnie

Dziękuję bardzo. Szkoda, że strona jest w j. angielskim, ale cóż, trzeba się było przykładać się bardziej do angielskiego Z tego, co się doczytałem, jeśli mój aparat ma firmware w wersji 1.0.1.0, to powinienem zainstalować w nim CHDK 1.0.1e?

kmd7
    Guest

Domyślnie

Wygląda na to, że rozmawiam sam ze sobą, ale co tam . Ściągnąłem stąd: http://mighty-hoernsche.de/ i wrzuciłem po kolei na kartę obydwie wersje softu. Aparat owszem, pokazuje obydwie, ale w menu (w trybie przeglądania) nie mogę znaleźć opcji podmiany oprogramowania. Czy ktoś wie, co robię nie tak, będę wdzięczny za pomoc.

kmd7
    Guest

Domyślnie

Być może . Ale robiłem wszystko dokładnie tak samo i zadziałało za 3, może 4 razem, pojawiła się oczekiwana opcja. Działa wersja 1.01.b. Jeszcze raz dziękuję za linki. Teraz potrzebuję czasu, żeby opanować ten soft, muszę przyznać, że menu robi wrażenie. Czy jest równie przydatne dla początkującego amatora?

Uprawnienia umieszczania postów