Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Co kupić: Szybka karta pamięci, porządna ładowarka i akumulatorki AA? +pytania

Zablokowany

Question Co kupić: Szybka karta pamięci, porządna ładowarka i akumulatorki AA? +pytania

Bardzo szybka karta pamięci SD, porządna ładowarka AA ze wszystkimi potrzebnymi opcjami i akumulatorki AA minimum 4 sztuki , które długo trzymają i są solidne - jakie kupić? co polecacie?

Mam na to wszystko 200zł do wydania

Jak sprawdzić czy mój Canon A720IS obsługuje SDHC? (jeśli tak to lepiej np. 4 GB SD czy SDHC?

Gdzie mogę kupić to wszystko żeby do poniedziałku do mnie doszło? Wiecie może co trzeba zrobić żeby przelew poszedł błyskawicznie? (ktoś kiedyś gadał o jakimś "elixir" (???))
    Ostatnio edytowane przez Maciuś ; 07-08-2009 o 18:14

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Zapytaj jeszcze kto wygra przyszłe wybory prezydenckie

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciuś Zobacz posta
    gdzie mogę kupić to wszystko żeby do poniedziałku do mnie doszło? Wiecie może co trzeba zrobić żeby przelew poszedł błyskawicznie?
    Osobiscie
    CANON EOS 40D z dodatkami

Zablokowany

Domyślnie

napiszcie proszę jaką najlepiej kupić:
    - ładowarkę: szybką, z opcjami pomiarem naładowania, rozładowaniem, odświeżaniem i innymi
    - akumulatorki, pojemne i długo trzymające
    - bardzo szybką kartę SD (albo SDHC jeśli mogę do A720IS)

mam 200zł

Bywalec Awatar Tomek_P
    Miasto
    Wlkp.

Domyślnie

tutaj masz wyjaśnienie że A720IS działa z SDHC nawet 4gb

ja bym kupił:
    SANDISK SD SDHC ULTRA II 4GB 21+13MB/s - 55 zł na allegro
    ładowarka BC 700 w zestawie z 4 sanyo eneloop 2000 mAh 139 zł tutaj

aku mam i używam z 430ex, działają świetnie, nawet kupione były naładowane na full, a test tej ładowarki możesz przeczytać po polsku tutaj
    Ostatnio edytowane przez Tomek_P ; 07-08-2009 o 19:00

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek_P Zobacz posta
    ja bym kupił:
    SANDISK SD SDHC ULTRA II 4GB 21+13MB/s - 55 zł na allegro
    ładowarka BC 700 w zestawie z 4 sanyo eneloop 2000 mAh 139 zł tutaj
    Dobry wybor, ale watpie czy do dojdzie do poniedzialku. A tak swoja droga czy w gluptaku wykorzysta sie szybkosc tej karty przy robieniu zdjec, czy tylko przy zrzucaniu ich do komputera?
    CANON EOS 40D z dodatkami

Bywalec Awatar Tomek_P
    Miasto
    Wlkp.

Domyślnie

do poniedziałku to nie dojdzie nic z allegro, chyba, że Maćku znajdziesz towar do odebrania w swoim mieście, pozostaje ci przejść się po sklepach

Szymek dobre pytanie, sam nie wiem co to daje ;|

gazelle
    Guest

Domyślnie

właśnie dostałam ochrzan, że nie w tym miejscu gdzie powinnam umieściłam swoje pytanie o aku i ładowarkę. doklejam się tutaj mając nadzieję, że tym razem panowie młodzi pochwalą dojrzała panią i jednak pomogą w rozwiązaniu mojej zagwozdki. otóż ...

jestem absolutną beginner'ką ws. foto i od niedawna szczęśliwą posiadczką PowerShot SX110 IS. po pierwszych zmaganiach wiem, że bez dobrych aku i ładowarki nie mam szans na swobodne testowanie swoich umiejętności i samego aparatu. niestety zestaw zalecany w instrukcji Battery and Charger Kit CBK4-300(ładowarka CB-5AH/CB-5AHE, akumulatory NiMH typu AA NB-3AH) jest nieosiągalny w Polsce. natomiast przy zakupie samego aparatu Pan w sklepie widząc, że ma przed sobą babę naiwniaczkę, której można wcisnąć dokładnie wszystko, wcisnął mi zestaw, który starcza na max. 10-15 fot. (ładowarka GP powerbank H500 & aku GP 2700)

dość długo studiowałam forum żeby dokonać właściwego zakupu.

wcześniej jednak chciałabym poprosić szanownych Panów/ Pań ekspertów o radę co dla beginner'ki takiej jak ja będzie najlepsze.

podkreślam, że zależy mi wyłącznie na długożyjących aku, które pozwolą mi na swobodne nabywanie warsztatu, bez stresu, że za moment aparat zakrzyczy, że chce więcej mocy z baterii, że zaraz się wyłączy bo chce więcej jeść niż mu dają

wiem, że aku powinny być Sanyo Eneloop natomiast mam wątpliwości co do ładowarki. zastanawiam się czy kupować "zwykłą" czy tę najczęściej zalecaną na forum czyli BC-700 (900) - jednak przeraża mnie jej wieloopcjonalność "prądowo-napięciowa" ... pytanie zasadnicze na ile zwykła ładowarka może mnie zawieść - w sensie, że nie załaduje tak jak trzeba i znowu po paru fotkach aparat będzie wołać o więcej energii.

kończę długi wywód i poniżej linki do zestawów spośród, których chcę coś wybrać.

będę baaaaaaaaaaaaardzo wdzięczna za szybką pomoc.
    w listopadzie wakacje mam ... aparacik jedzie ze mną

https://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=5639
    https://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=4543
    https://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=5300
    czy
    https://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=4542
    https://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=5850

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gazelle Zobacz posta
    właśnie dostałam ochrzan, że nie w tym miejscu gdzie powinnam umieściłam swoje pytanie o aku i ładowarkę.
    Kolejny ochrzan Ci się należy za pisanie tego samego w kilku miejscach na raz. Nie zaśmiecaj forum .

gazelle
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Kolejny ochrzan Ci się należy za pisanie tego samego w kilku miejscach na raz. Nie zaśmiecaj forum .
    i rozumiem, że karą jest bark odpowiedzi na moje pytania. fajne forum! czy mam napisać do papieża by uzyskać odpowiedź na pytanie. Panowie litości. nie łajajcie kobiety wciąż. tylko pomóżcie w problemie ...

P.S. wkleiłam się z moim postem AŻ do TRZECH wątków, mea culpa, pardon... ale czy łajanie i nie pisanie to the point nie jest większym zaśmiecaniem ???
    kłania się "Z punktu widzenia nocnego portiera" Kieślowskiego - polecam uwadze Pana Vitez
    Ostatnio edytowane przez gazelle ; 21-10-2009 o 21:35

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów