Witam Canonierów
Panowie czy macie jakieś sprawdzone podkłady muzyczne do zdjęć ze chrzcin...
Bo ja nie mam,jest tylko 1 utwór:
1.Arka Noego-Ja jestem![]()
Witam Canonierów
Panowie czy macie jakieś sprawdzone podkłady muzyczne do zdjęć ze chrzcin...
Bo ja nie mam,jest tylko 1 utwór:
2x40D,2x300D,Canon 28-80,2xCanon Kiciarz,Sigma 70-300 Apo Dg Macro,Metz 48 AF-1,Canon 90-300
O fak.. coraz ciekawsze robią się te wątki..:-) może lepiej zapytać się jaki aparat do chrzcin, szkiełko, albo lampa, a nie podkład muzyczny?
Skoro jednak przy tym jesteśmy to postaramy się coś wykombinować.
Jeśli miałaby to być prezentacja muzyczna ze zdjęciami w tle, to wskazany utwór byłby w sam razBo ja nie mam,jest tylko 1 utwór:
ja poszedłbym tutaj w innym kierunku, choć wydaje mi się, że w tym wypadku to i tak kwestia gustu i własnych preferencji..
IMHO można tu wogóle zrezygnować z wokalu i nałożyć muzyke instrumentalną. Mogą to być solówki grane na pianinie, smyczkach, ew instr. dętych drewnianych, z akompaniamentem orkiestry. Dla przykładu dwie próbki:
Richard Clayderaman - From A Distance
Richard Clayderman - Ballade Pour Adeline
Raczej nie polecam tutaj gitary. Ma złą barwę, do tego typu podkładów. ew jakieś delikatne solówki grane na barwie miękkiej, ale w tym momencie niczego Ci nie znajdę.
Można też pójść trochę dalej i jako, że ma być to "muzyka tła" wykorzystać specjalnie do tego przeznaczoną - Ambient. To akurat może się trochę mniej podobać ze względu, że linia melodyczna jest mniej wyrazista, ale daję tylko przykład.
Ambient Part 1
Ambient Part 2
Nie polecam do takich okazji dark ambientu i dark wave'u, bo to zamiast uprzyjemnić słuchanie, doprowadzi nas do depresji..
Jeśli już miałby być jakiś konkretniejszy wokal, który wszyscy znają, może (o zgrozo) Enya..?
Enya- We Are free now
Może być też "may it be", ale YT został zasypany jakimis cholernymi coverami i przeróbkami karaoke.. Jak już znajdziesz oryginał i o dziwo Ci się spodoba, to zrób coś z końcówką; wytnij, skróć, wyrzuć, zaklej, zamaluj, zapluj, cokolwiek!
Muzyka filmowa generalnie się do tego nadaje (jeśli kto lubi), trzeba tylko poszukać, żeby znaleźć coś lepszego od wskazanych przeze mnie kawałków.. w ostateczności można się posunąć do sięgnięcia po muzykę z gatunku New Age, ale na tym to ja się zupełnie nie znam, więc odsyłam do znawców tematu
Ja wygrzebałem coś takiego:
New Age Harp Music
..ale średnio mi się to widzi..
Poza tym od siebie oczywiście polecam muzykę Therion, Rapsody, Godsmack a z Polskiej to Vader, Behemoth, Rootwater..
Pozdrawiam
PS: Jak już mówiłem to kwestia gustu i od Ciebie zależy, czy wykorzystasz do tego celu muzykę ambient, czy Arkę Noego. Ja podałem Ci tylko kierunek w którym sam bym szukał i podałem Ci jedynie klimat muzyczny który miałem mniej więcej na myśli, broń boże konkretne utwory (może poza Ballade Pour Adeline)![]()
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Proponuję spojrzeć na temat nieco inaczej. Chrzciny to szczególnie uroczyste i wyjątkowe i zarazem osobiste święto i jako takie nie powinno kojarzyć się z żadnymi "kawałkami", "numerami" ogólnie - nieodświętnością. Nie jest to okazja do relaksacji i rekreacji, ani do buntu, prowokacji, stylizacji itd, - zatem wszystkie tego typu utwory muzyczne odpadają.
Trzeba znależć spokojną, statyczną, w miarę jednorodną muzykę instrumentalną. Muzykę nie kojarzącą się z kulturą dnia codziennego. To nas prowadzi do klasyki. Wolne części suit J.S. Bacha, jego utwory organowe, wolne częsci symfonii Mozarta i Beethovena, Haydna przyniosą nastrój wyjątkowości, podniosłości chwili, powagi - słowem - podkreślą charakter tego ŚWIĘTA.
A swoją drogą co z prawami autorskimi? Polecam firmy udostępniające legalne nagrania do wykorzystania w takiej produkcji.:rolleyes:
450D, 24-105 L, 75-300 IS, kit, 2 lampy Canon.
Panowie do części kościelnej może być,robiłem to znajomym z gór i na chrzcinach była...orkiestra i były tańce więc jaka tam muzyka??
Bo jak dam klasykę i później pop to będzie śmiesznie =)
2x40D,2x300D,Canon 28-80,2xCanon Kiciarz,Sigma 70-300 Apo Dg Macro,Metz 48 AF-1,Canon 90-300
http://nycrusader.wrzuta.pl/audio/6G...ya_-_may_it_be
Na część kościelną Enya, a na tańce nic nie mam.
Enya bardzo wzniosła jest i chyba dlatego
Yeah. Skąd ja wiedziałem, że padnie na ten kawałek..
Hmm.. tu juz trzeba by było dopasować muzykę do konkretnych zdjęć, bo trudno określic co Ci wyjdzie z aparatu i jakie będą efekty, jakie światło, jaka muzyka na samych tańcach.. Może wrzucić coś co będzie grała sama orkiestra(DJa na tańce nic nie mam.)?
btw; od kiedy na chrzcinach są jakieś potańcówy..?:-)
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.