Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: EMS Pocztex za granicę

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie EMS Pocztex za granicę

Czy ktoś korzystał z ich usług? Jak tam wygląda z uczciwością? Potrzebuję wysłać sprzęt do serwisu w Berlinie a wszyscy inni kurierzy mają dla klienta indywidualnego cennik całkowicie zaporowy (ok. 400zł!). Pocztex zaś nie ma ubezpieczenia przesyłki... Boję się, że w takim układzie kurier patrzy na adres, od razu widzi, że to foto, nie ubezpieczone, sami rozumiecie...
    Body, stałki, zoomik

Coś już napisał

Domyślnie

Nie dalej jak w poprzedni poniedzialek wysylalem pocztexem paczke do USA. Nie bylo w niej sprzetu foto ani innych cennych przedmiotow. Doszla bez najmniejszych problemow po 7 dniach w stanie nienaruszonym (z opisu odbiorcy wynika, ze nie byla otwierana na cle). Takze jak dla mnie pocztex OK zwlaszcza, ze za te sama paczke DHL zaspiewal 5x (slownie piec razy) wiecej kasy.
    Pozdrowienia,
    D.C.

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czesc,

jesli do niemiec to polecam europaczke z zielonej gory: http://www.europaczka.pl/, sprawdzona firma, trzeba do niej wyslac albo normalna paczka albo pocztexem a oni jada do niemie ci nadaja na niemiecki DHL, wielokrotnie tak wysylalem do niemiec i 100% zadowolenia a do tego 1 dzien na terenie niemiec + 1 dzien na terenie polski szybciej sie nie da, placisz przelewem!

pozdrawiam
    dariog

Domyślnie

najbardziej obawiałbym się polskiego ogniwa EMS, poczty polskiej. Czekam na przesyłkę z japonii, w poniedziałek wieczorem wysłana spod tokio, w środę o 8 rano była w sortowni w warszawie. i leży tam od 6 dni
    Ostatnio edytowane przez kinimodgdynia ; 10-08-2009 o 14:36

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kinimodgdynia Zobacz posta
    najbardziej obawiałbym się polskiego ogniwa EMS, poczty polskiej. Czekam na przesyłkę z japonii, w poniedziałek wieczorem wysłana spod tokio, w środę o 8 rano była w sortowni w warszawie. i leży tam od 6 dni
    Cło ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

za gift? mam nadzieję, że nie..
    Ostatnio edytowane przez kinimodgdynia ; 10-08-2009 o 16:17

pawelira
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kinimodgdynia Zobacz posta
    ......... Czekam na przesyłkę z japonii, w poniedziałek wieczorem wysłana spod tokio, w środę o 8 rano była w sortowni w warszawie. i leży tam od 6 dni
    z tego samego miejsca (jakiś czas temu) aparat kupiony w niedzielę, miałem już w czwartek

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

to samo miesce nie koniecznie oznacza dokladnie to samo i tego samego czlowieka, wystarczy ze ktos poszedl na poczte nieco pozniej i juz jest pewne przesuniecie, gdy ja kiedys kupowalem cos z japonii to mimo iz byl gift to wyladowalo na cle w Poznaniu, do tego calosc trwala bardzo dlugo - mialem nr przesylki i moglem ja sledzic w necie ale utknela w warszawie

pozdrawiam
    dariog

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Czy ktoś korzystał z ich usług? Jak tam wygląda z uczciwością? Potrzebuję wysłać sprzęt do serwisu w Berlinie a wszyscy inni kurierzy mają dla klienta indywidualnego cennik całkowicie zaporowy (ok. 400zł!). Pocztex zaś nie ma ubezpieczenia przesyłki... Boję się, że w takim układzie kurier patrzy na adres, od razu widzi, że to foto, nie ubezpieczone, sami rozumiecie...
    To ja sie wypowiem. Wysylano mn paczki POCZTEXem do LONDYNU i nie bylo problemu. Kilka dni - ze 4, o ile pamietam. I paczka byla u drzwi. Telefon zadzwonil i po klopocie. Nie jestem pewien czy nie ma ubezpieczenia - zadzwon do nich. Wydaje mi sie ze jest ubezpieczenie.

Domyślnie

śledzenie przesyłek ems w polsce zatrzymuje się w warszawie 3. moja paczka na cle leżała 6 dni.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów