1 poprawnie, ale na 2 i 3 może by chłopakowi zostawić ręce jest młody to może mu sie do czegoś jeszcze przydadzą w wyniku PS-owania skóra wyszła dość trupia (sino-szara -zakładam że to nie wina monitora) i to mi chyba najbardziej doskwiera w odbiorze zwłaszcza że pozuje młoda osoba.
Canon EOS 5D + Canon 28-300/1:3,5-5,6 L IS USM, Canon 50/1:1,4 USM
jesli robisz w rawach to zadbaj o ekspozycje - na 1 i 3 są przepalenia na koszuli.
1 - calkiem dobry kadr i mina modela fajna powodzenia
Ręce zgubiłem kadrując fotografię, zauważyłem to za późno. Nie do poprawienia ale nauka na przyszłość...
Co do koloru/odcienia skóry - może i przebajerzyłem, może to takie było. Poniżej fotki w kolorze, bez winiety/dodatków.
Mam RAWy, poprawiłem delikatnie (może jeszcze za mało) - patrz te same fotki bez kombinacji kolorystycznych.
Dziękuję za uwagi!
Poniżej fotografie bez kombinowania kolorów, winiety...
Proszę o komentarze - czy to nie za bardzo nasycone, czy taka kolorystyka jest do zaakceptowania??
Osobiscie wole pierwszy set. Pierwsze zdjecie z niego swoja droga bardzo przyjemne.
Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog
Podoba mi się pierwsza wersja tych zdjęć. Jest bardziej taka niby tajemnicza, niby nie. Pozwala bardziej podążać za wzrokiem chłopa. Krążą tam domysły i myśli, co mi się bardzo podoba. Gratuluje uchwycenia myśli modela. Są bardzo "widoczne". Dlatego chyba te zdjęcia mają taki urok w sobie
Pierwsza seria zdecydowanie lepsza pod wzgledem kolorystyki, przyjemna obrobka. Same kadry mi pasuja choc juz ukazanie modele nie bardzo. Jak na dziecko to przede wszystkim strasznie powazne, dwa to zbyt pozowane te zdjecia, dlatego raza nienaturalnoscia. Na stronce masz pogodniejsze, a zarazem naturalniejsze fotki tego chlopaka.
Co do ostatniej serii, ktora w zasadzie z tego co piszesz jest wypluta prosto z RAWow to skopany jesst WB. Masz RAWy, a wiec sprawa prosta.
Ostatnio edytowane przez Merauder ; 04-07-2009 o 12:42
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Fajne tło więc kadrowałbym nieco szerzej. Model po prostu wymiata. Zdjęcia, jak dla mnie, coś w sobie mają. Z tym modelem wiele zdziałasz.
Pozdrawiam
Marek/Biperek
Lato nastało! albo po soku z marchwi?...
Mnie osobiście bardziej podchodzi druga seria, jest bardziej naturalna dla dziecka, chociaż pierwsze skojarzenie to jak w refrenie "czerwony jak cegła...". Może temp. barwową trochę ochłodzić, nieco wysycić kolor i będzie w sam raz?
Pierwsze dwie fotki podobają mi się - #1 zamyślone, ale jeszcze dziecko, #2 młody "biznesmen-wizjoner". Trzecia nieszczególnie (cięcia i zbyt sztywna poza małego modela).
I podobnie jak Biperek uważam: mały model, duży potencjał!